Percy Harvin a Bills játékosa lett

Tegnap bejelentették, hogy a Buffalo Bills szerződtette Percy Harvin-t. A New York Jets-től elküldött elkapó egyéves, 6 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával. Kezd alakulni a Bills offense hiszen Harvin csatlakozott a running back LeSean McCoy-hoz és az elkapó Sammy Watkins-hoz mellé a támadósorban már "csak" egy stabil irányítót kell találniuk.

A jelenleg 26 éves Harvin-t a 2009-es Draft első körében választotta ki a Minnesota Vikings és a szakértők megkérdőjelezték, hogy a Bills lenne a legmegfelelőbb választás az elkapó számára. Ugyanazt a kérdést tették fel mint egy évvel ezelőtt azaz, hogy mire lesz képes egy olyan csapatban amelyik problémákkal küzd az irányítóposzton. Matt Cassel és EJ Manuel párosa egyáltalán nem tűnik hosszútávú megoldásnak.

A tavalyi szezonban a Jets-nél is Rex Ryan vezetőedző irányítása mellett játszott így az Ő személye vagy inkább a szava befolyásolhatta a csapat döntését. Harvin nyolc mérkőzést játszott a Jets mezében, 29 elkapásból 350 elkapott yardot és 1 touchdownt szerzett de 22 futókísérlete is volt amelyekből 110 futott yardot szerzett.

Ilyen sok futókísérlet meglepőnek számít egy elkapó neve mellett de Harvin a pályafutása során szépen termelte a futott yardokat is. Pályafutása során 3.802 elkapott yardot, 21 elkapott TD-t, 885 futott yardot és 5 futott TD-t szerzett. A sok futott yard azért csalóka mert ez úgy jött össze, hogy sokszor visszalépett az irányító mögé és ilyenkor az átadás már nem passznak hanem futásnak minősül.

(nfl.com, Fotó: buf.scout.com, nfl.com, facebook.com/nfl)