A Sainst frissen szerződtetett védője elfogadta a fizetéscsökkentést

A New Orleans Saints a múlt héten egy trade-el megszerezte a Miami Dolphins linebackerének Dannell Ellerbe-nek a játékjogát és cserébe átadták elkapójukat Kenny Stills-t. A Saints az üzlet részeként megkapta a Dolphins harmadik körös Draft pickjét is.

Ellerbe megszerzésével még rosszabb helyzetbe került a Saints mint amilyenben korábban volt mert komoly összeggel megterhelték az amúgy is rosszul álló fizetési sapkájukat. Still esetében még az újonc szerződése volt életben ami szerint csak 633 ezer dollárt foglalt el a fizetési sapkából és biztosra lehetett venni, hogy a Saints Ellerbe-t az eredeti szerződésével nem tudja majd alkalmazni.

A védő eredetileg 8.425 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezett az idei szezonban amit 1.1 millió dollárra sikerült lecsökkenteni. Az aláírási és kerettagsági bónusszal együtt Ellerbe garantált fizetése 4.9 millió dollár lesz az idén. Korábban 6.45 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezett a 2016-os és 6.45 millió dollárossal a 2017-es szezonban. Az átalakított szerződésével az utolsó két évben évi 5.2 millió dollárt átlagol majd az alapfizetése.

(nfl.com, Fotó: facebook.com)