Santonio Holmes nem érti, hogy miért került ki az NFL-ből

Santonio Holmes a Pittsburgh Steelers játékosaként nagyon megbízható elkapónak számított de az utóbbi évek finoman szólva sem sikerültek jól a számára.

A tavalyi offseasonban elküldte a New York Jets majd fél év után csatlakozott a Chicago Bears csapatához de novemberben onnan  is távoznia kellett. A korábbi Super Bowl MVP azóta szabadügynökként tengeti a napjait és a hírek szerint egyetlen NFL csapat sem érdeklődik iránta.

"Egy kicsit elgondolkodtató, hogy egyetlen csapathoz sem tartozom jelenleg. Egy ajándék és átok is egyidejűleg. Ezt azért mondom mert az egy ajándék amikor valaki lehetőséget kap, hogy az NFL-ben játszhasson. Élveztem azokat az időket. Az átok pedig az, hogy egyetlen sérülésem volt az egész karrierem során és az emberek úgy néznek rám mintha már nem is ugyanaz a Santonio Holmes lennék. Úgy gondolom, hogy eljön még a lehetőség, jobb helyzetben leszek, majd meglátjuk." - nyilatkozta Holmes az SI Now-nak adott interjújában.

Nyilatkozatában egy 2012-es lábfejsérülésére utalt az elkapó. A negyedik játékhéten a San Francisco 49ers elleni mérkőzésen súlyosan megsérült a lábfeje, két műtétre és több hónapnyi rehabilitációra volt szüksége.

A sérüléssel természetesen véget ért számára a szezon és a következő szezonban már valóban nem tudta megismételni a korábbi teljesítményét.

A jelenleg 31 éves Holmes megítélése valóban visszaesett az utóbbi években aminek a tavalyi Bears-nél időszaka sem tett túl jót. Több alkalommal is összeütközésbe került az edzőivel és a csapattársaival is így nem szerepel előkelő helyen a csapatok kívánságlistáin.

Jelenleg Michael Crabtree és Greg Jennings is csapatot keres magának és ameddig elérhető a páros a csapatok vezetői biztosan nem fognak elgondolkodni Holmes leigazolásán.

A csapatok és a liga az utóbbi időben elég komolyan elkezdte büntetni a pályán kívül problémába keveredő játékokat és Holmes a pályafutása során már több alkalommal is összeütközésbe került a törvénnyel ami nagy valószínűség szerint közrejátszik abban, hogy a csapatok elkerülik az elkapót.

Holmes-t letartóztatták Miami Beach-en, Floridában 2006 május 27-én csendháborításért. A vádat ejtették, miután kifizette a bűntetést. Másodszor 2006 június 18-án tartóztatták le, családon belüli erőszakért Columbusban, Ohioban.

2006 július 7-én Holmes a Franklin County bíróságon, Columbusban, Ohioban kellett hogy megjelenjen egy előtárgyaláson házasságon belüli erőszak miatt és egy meghallgatáson egy elmulasztott forgalmi matrica miatt. Elismerte, hogy nem vett matricát, és kifizette a bírságot. Bár Lashae Boone, Holmes lányának anyja és az erőszak áldozata kérte, hogy ejtsék a vádakat, de ezt az ügyész megtagadta. Az ügy a bíróság elé került, később a vádakat ejtették.

2008 október 23-án letartóztatták és beidézték marihuána birtoklásáért. Közzétett egy bocsánatkérést, miután ki kellett hagynia egy meccset, melyben leírja, hogy az összes erőfeszítés azért volt, hogy a csapatot győzelemhez segítse és hogy elérje a célját.

2010 március 24-én Anshonae Mills feljelentést írt Holmes ellen egy március 7-ei incidens miatt, a lány állítása szerint Holmes hozzávágott egy üveget egy nightclubban, Orlandoban. Bár Mills nem bírta a költségeket, amikbe Holmes és a rendőrség belekényszerítette, a ügyet újra elővették. Egy a nightclubban történt incidenst kritizáló hozzászólás Twitteren történt megjelenése után Holmes a így reagált : "kill urself", vagyis nyírd ki magad. Később azt írta, hogy marihuána hatása alatt állt mikor ezt a hozzászólását megjelentette. Holmes azt állítja, hogy a lapját feltörték, és nem ő írta a kommenteket.

Április 29-én a Pittsburgh-i Nemzetközi Reptér egyik feljegyzése szerint egy légi utaskísérő elmondta, hogy Holmes nem volt hajlandó kikapcsolni iPodját, és kérte, hadd beszélhessen a nő felettesével. Holmes leszállt a gépről, beszélt a tiszttel, aki emlékeztette, hogy eleget kell tennie a szabályoknak, de nem bűntette meg. Holmes később mesélt az incidensről a Jets edzőjének, Rex Ryan-nek is.

(nfl.com, Fotó: zimbio.com, nydailynews.com, nj.com)