Buffaloban nyitott a verseny az irányítók között

A Buffalo Bills alaposan átalakult az utóbbi hónapokban ugyanis lecserélődött a tulajdonos, a vezetőedző, a stáb és a kezdő irányító is. A szezon vége után visszavonult a kezdő irányító Kyle Orton majd Doug Marrone vezetőedző a tavalyi év utolsó napján élt az opciós jogával és távozott.

Az edző helyére a csoportrivális New York Jets korábbi vezetőedzője Rex Ryan érkezett, pár hete egy tradeel megszerezték a Minnesota Vikings korábbi irányítóját Matt Cassel-t és a szabadügynökpiacról szerződtették a Baltimore Ravens korábbi tartalékirányítóját Tyrod Taylor-t.

Jelenleg az EJ Manuel, Matt Cassel, Tyrod Taylor (és még ott van Jeff Tuel is) irányítóhármas áll a Bills rendelkezésére és jelen állás szerint közölük fog kikerülni a csapat kezdő irányítója. Némileg meglepő volt Ryan kinevezése egy irányítóproblémákkal küzdő csapat élére hiszen a Jets-nél töltött utolsó éveiben nem tudta megoldani a problémát. Most az új helyén kijelentette, hogy nyílt verseny zajlik és bárki megszerezheti a kezdő poszton.

"Nyitott a kérdés. Ez egy verseny és az itt levő srácok valamelyike fogja kiérdemelni. Van néhány tehetséges srácunk és majd meglátjuk, hogy mi lesz. Itt van egy veterán, Matt Cassel aki már csinált néhány jó dolgot ebben a ligában. EJ csak a harmadik évébe lép és komolyan hiszem, hogy az irányítóedző David Lee-vel fejlődni fog. Tetszik, hogy nagyon fizikális és okos srác. A mi támadóegységünkkel képesek leszünk sokoldalúan megoldani a rossz playeket is szóval az irányítónknak mentálisan kezelnie kell majd ezeket a dolgokat.

Taylor egy fiatal srác aki valószínűleg a liga leggyorsabb irányítója. Robbanékony a zone read játékoknál, majd meglátjuk hogy mi lesz ebből. És még ott van Tuel is. A srácoknak dolgozni kell majd. Ez a legfontosabb. Verseny lesz, nem fogja senki sem megkapni, ki kell érdemelni a posztot." - nyilatkozta Ryan a WGR-AM rádiónak adott interjújában.

(nfl.com, Fotó: nfl.com)