Hat-hét hónapot vesz igénybe a Patriots linebackerének rehabilitációja

Kérdésessé vált a New England Patriots linebackerének, Dont'a Hightower-nek szezonkezdete. A 2012-es Draft első körében Draftolt játékos vállsérüléssel bajlódott a tavalyi alapszakasz 14. hetétől kezdve és sérülten játszotta végig a szezont.

A Super Bowl után megműtötték a 25 éves védőt és a hírek szerint 6-7 hónapot vesz igénybe a rehabilitációja. A linebacker így a legjobb esetben is csak az előszezonban állhat újra edzésbe. Ez azt jelenti, hogy ki fogja hagynia az összes offseason edzésnapot, az OTA programokat és az edzőtábor elejét is.

A jelek szerint Hightower ki fogja hagyni a szezon elejét és ez nagy veszteség a Patriots defense számára. Csapata legjobbja volt a középső futások megállításában és emellett 6 sackel zárta az alapszakaszt.

Nem kerülték el a sérülések, az említett vállsérülése miatt kihagyta a 14. és a 17. heti mérkőzést, a szezon eleji térdsérülése miatt pedig kihagyta az 5. és a 6. heti találkozókat. A Pro Football Focus a szezon második legjobb belső linebackerének értékelte.

A legújabb információk szerint a Super Bowl-t sérülten játszotta végig és ez nem kis teljesítményt jelent hiszen csak az egyik karját tudta rendesen használni. Ha kihagyja a döntőt könnyen lehet, hogy a Seahawks ünnepelhetett volna a végén mert a mérkőzés végén Hightower állította meg Marshawn Lynch-et az 1 yardos vonalon.

Egy komoly sérülés értelemszerűen sohasem jöhet jókor a csapatok számára de a linebacker kiesése nagy érvágást jelent a Pats defense számára. Darrelle Revis és Brandon Browner elhagyta a csapatot és Hightower nem lesz bevethető a szezon elején. Bár az igaz, hogy nem az alapszakasz elején kell jól teljesíteni, a tavalyi szezonban ezt a Patriots be is bizonyította.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com, bostonglobe.com)