A Cowboys egyéves szerződést kötött a tavalyi linebackerével

Tegnap bejelentették, hogy a Dallas Cowboys egyéves szerződést kötött tavalyi linebackerével Rolando McClain-el. A védő új szerződése 3 millió dolláros alapfizetést és 1 millió dollár játékidő alapú ösztönző részből épül fel.

A kiegészítés nem meglepő hiszen McClain megszegte a liga tiltott szerekre vonatkozó szabályát és emiatt négy mérkőzéses eltiltással vág neki a következő szezonnak.

Az eltiltás miatt nem volt sok érdeklődő azonban McClain hétfőn találkozott a New England Patriots vezetőségével és a hírek szerint egy szerződésajánlattal távozott Foxboroughból de végül a tavalyi csapata mellett döntött.

A korábbi elsőkörös pick sohasem volt egyszerű eset és a pályán kívüli problémái miatt az Őt draftoló Oakland Raiders végül megvált tőle. 2013-ban egy tradeel a Baltimore Ravenshez került de a szezon kezdete előtt megváltak tőle. McClain ezt követően bejelentette, hogy felhagy a profi futballal.

Majd egy év kihagyás után Sean Lee sérülése miatt a Cowboys egy tradeel megszerezte a játékjogát a Ravens-től. A jelenleg 25 éves McClain a tavalyi szezon egyik kellemes meglepetése volt hiszen nagyon jól tért vissza az egyéves kihagyása után. A tavalyi szezonban 12 mérkőzésen kezdett, 81 tacklet, 1 sacket, 1 kierőszakolt fumblet és 2 interceptiont szerzett.

(nfl.com, Fotó: espn.go.com)