Három korábbi Pac-12-es védő látogat el a Cowboys-hoz

A Dallas Cowboys három korábbi Pac-12-es védőjátékossal találkozik a mai napon. A csapat Draft előtti látogatásra várja a UCLA két védőjét, a linebacker Eric Kendricks-t és a defensive end Owamagbe Odighizuwa-t továbbá a Washington linebacker/safetyjét Shaq Thompson-t is.

A három játékos második körös ígéret bár Odighizuwa némileg kiemelkedik közölük. Az NFL Media szenior elemzője Gil Brandt egy potenciális első kör végi játékost lát a defensive endben, a 25-40. helyekre rangsorolja. A Cowboys az első kör 27. helyen fog választani így Odighizuwa akár Dallasban is kiköthet.

A játékos draft értékét elnézve van esély a pickre azonban nehéz elképzelni, hogy a Cowboys defensive endet választana a Draft első körében. Az előrejelzések szerint inkább running back vagy defensive tackle poszton fognak erősíteni az első napon.

Kicsit kettős Odighizuwa megítélése ugyanis defensive endként nagyon jól teljesít a futójáték ellen viszont a pass rush tekintetében ahogyan mondani szokták kihívásokkal küszködik. A védő iránt több csapat is érdeklődik, korábban már felkereste a Philadelphia Eagles vezetőségét és hamarosan találkozni fog a New Orleans Saints vezetőivel is.

A két csapat a második körben az 52. és a 44. helyen fog választani így könnyedén beelőzhetik a Cowboys-t de nagy esély mutatkozik rá, hogy ha még elérhető lesz akkor a Dallas ki fogja húzni a 60. helyen.

A szakértők véleménye szerint a DE jól beleillene Rod Marinelli védelmébe de ugyanez elmondható Thompson-ról és Kendricks-ről is. Kettejük közül Kendricks tűnik egy kicsit esélyesebbnek ugyanis korábban már egy privát edzésen is részt vett továbbá a linebacker Rolando McClain pályán kívüli problémái miatt még mindig nem jelent hosszútávú megoldást a Cowboys számára.

(nfl.com, Fotó: latimes.com)