Cukorbeteg a Cardinals legjobb védője

Kiderült, hogy a tavalyi szezon közben enyhe cukorbetegséget állapítottak meg az Arizona Cardinals cornerbackjénél Patrick Peterson-nál. A védő elárulta, hogy a betegség rányomta a bélyegét a tavalyi szezonjára és egyelőre nem tudja megmondani, hogy ez mennyiben fogja befolyásolni az idei szezonját.

A csapat vezetőedzője Bruce Arians már a szezon közben utalt a cornerback betegségére. Az egyik nyilatkozatában elárulta, hogy problémák vannak Peterson vércukorszintjével és ez befolyásolta a pályán mutatott teljesítményét is.

"Igen cukorbeteg vagyok. Így kell folytatni. Mélyebben nem mennék bele a részletekbe de az egész a tavalyi szezon során történt. Az orvosok diagnosztizálták a betegséget majd igyekeztünk megoldást találni a helyzetre." - nyilatkozta Peterson.

Peterson csapatának (talán) legjobb játékosa és ennek megfelelően a legtöbb helyet foglalja el a Cardinals fizetési sapkájában. Tavaly júliusban ötéves, 70 millió dolláros szerződést kötöttek vele (48 millió dollár garantált összeggel) amivel posztjának második legjobban fizetett játékosa lett.

Típusától és súlyosságtól függően fizikális és idegrendszeri problémákat okozhat a betegség de rengeteg NFL játékos esetében bebizonyosodott, hogy megfelelő kezelés mellett folytatni tudják a pályafutásukat. Jay Cutler, Mike Echols és Kendall Simmons nagyon jól teljesített a betegség ellenére is. Idén kiderül, hogy mennyiben fogja ez visszavetni Peterson-t.

(nfl.com, Fotó: sports-kings.com, sports-kings.com)