Visszavonult Troy Polamalu

Hosszas gondolkodás után Troy Polamalu végül a visszavonulás mellett döntött. A Pittsburgh Steelers safetyje a tegnapi napon bejelentette, hogy 12 szezon után felhagy a profi futballal.

Polamalu-t a 2003-as Draft első körében körében választotta ki a Steelers és egész pályafutása során a csapat játékosa volt. Az NFL történetének egyik legdominánsabb safetyje volt akit a pályafutása során 8 évben választottak be a Pro Bowl és 5 évben az All-Pro keretbe. 2010-ben az NFL legjobb védőjátékosának választották és két Super Bowl győzelmet szerzett a Steelers-el.

"Ez az egész a családról szól. Itt élek Pittsburghben és a szezon után lehetőségem volt rá, hogy olyan sok időt töltsek együtt a családommal amennyire korábban nem volt lehetőségem. Fantasztikus volt." - nyilatkozta Polamalu a Herald-Standard-nak adott interjújában.

A tavalyi szezon végefelé kiszivárogtak olyan hírek ami szerint a Steelers vezetősége megpróbálta rávenni a játékost, hogy a visszavonulás mellett döntsön. Az utóbbi időben visszaesett a teljesítménye, sok helyet foglalt el a fizetési sapkában de a vezetőség nem akarta kirakni a csapat egyik ikonját.

Több alkalommal bemutatott hatalmas játékokat, jól szerepelt a futás ellen és veszélyesen blitzelt. Ritka ösztönnel rendelkezett és előre tudta, hogy mit fog tenni az ellenfele. A sérülések ugyan lelassították és mostanság meggyűlt a baja az ellenfelek hosszú játékainál de az egész liga egyik legkedveltebb játékosa volt aki ugyan nem forradalmasította a safety posztot de a szurkolók még sokáig emlékezni fognak rá.

"Csak egy ilyen van egy generációban mint Ő. Más típusú srác, teljesen másként látja és játssza a játékot. Egyedülálló. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben még rengeteg jó játékost fogunk látni pályára lépni ezen a poszton de egyik sem fog úgy játszani mint Ő. - nyilatkozta a Steelers vezetőedzője Mike Tomlin.

(nfl.com, Fotó: pixshark.com, reichpm.com)