Mike Pouncey lett a liga legjobban fizetett centere

A Miami Dolphins-nak és Mike Pouncey-nak sikerült megállapodni a hosszútávú szerződés részleteiben. Tegnap bejelentették, hogy aláírták a center új ötéves, 52.15 millió dolláros szerződését. A szerződés 22 millió dollár garantált keresetet tartalmaz és Pouncey a liga legjobban fizetett centere lett.

Pouncey a Dolphins 2011-es első körös választottja és a csapatnak az új kollektív szerződés értelmében lehetősége volt az opciós ötödik év lehívására. Ezzel éltek is a tavalyi offseasonban így a center 7.4 millió dollárt fog keresni az idei szezonban és az új szerződés 2016-tól fog majd életbe lépni.

Az új hosszabbítással Pouncey megelőzte a Cleveland Browns centerét Alex Mack-et és a liga legjobban fizetett centere lett. Mack szerződése évi 8.8 millió dollárt jelent a falember számára míg Pouncey szerződése évi 10,43 millió dollárt hoz majd a centernek.

A mostani szerződéshosszabbítással teljes lehet az öröm a Pouncey családban ugyanis mindkét fiúk aláírta már a megaszerződését. Mike ikertestvére Maurkice a Pittsburgh Steelers centere és a tavalyi offseasonban írta alá az ötéves, 44 millió dolláros szerződését.

(nfl.com, Fotó: standingosports.com)