Elsőkörös potenciállal rendelkező elkapók

Az (egyik) legelismertebb Draft szakértő Mike Mayock a múlt héten közölte a legújabb posztonkénti Top 5-ös listáját amelyben némileg átalakította az elkapók rangsorát. A tavalyi Draft legerősebb posztját a receiver sor jelentette és az első körben kiválasztott játékosok egyike sem vallott szégyent.

Az idei évfolyamban is nagyon erős és tehetséges a receiver poszt tekintetében és a hónap végén több elkapó is el fog kelni a Draft első napján. Mayock elemzése alapján nyolc elkapó rendelkezik elsőkörös potenciállal. Az viszont igencsak meglepő lenne ha mind a nyolcan elkelnének az első körben.

"Nyolc elkapó aki elsőkörös potenciállal rendelkezik. Ebből a nyolc játékosból hat fog elkelni az első körben. Kevin White és Amari Cooper mindketten Top 10-es tehetségek. Kettejük közül jobban kedvelem White-ot." - nyilatkozta Mayock NFL Network "Path to the Draft" műsorában.

White és Cooper igazából az év elejétől fogva az idei osztály két legkiemelkedőbb játékosának számít és igazából csak egy kérdés maradt velük kapcsolatban, hogy melyikük lesz az idei első receiver pick.

Mayock listáján a Louisville-i DeVante Parker és a Central Florida-s Breshad Perriman következik. A két elkapót Top 20-as játékosnak rangsorolja. Az ötödik legjobbnak a Missouri-s Dorial Green-Beckham-et tartja de a pályán kívüli problémák miatt kérdéses az értéke.

A következő legjobb elkapó a USC-s Nelson Agholor. Az elkapó az utóbbi hónapok legnagyobb nyertese, rengeteget emelkedett a Draft értéke az elmúlt időszakban. Jól futja meg a routokat, bevethető a pálya szélén és a közepén is továbbá punt returnerként is sokat hozzáadhat a csapat sikerességéhez.

(nfl.com, Fotó: si.com)