Draft Preview - Cornerback-ek

A Panthers.com minden posztot meg fog vizsgálni a Draft napjáig az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-al. Minden poszton Mayock kiemeli az öt legjobb játékost, egy kiemelkedő teljesítményt a Combine-ról, és hozzáadnak egy kis helyi ízt.

MIKE MAYOCK TOP5

Trae Waynes (6-0, 186, Michigan State)

Waynes-t széles körben tekintik a legjobb defensive back-nek az osztályban, miután sokat fejlődött corner-ként a Michigan State csapatában. A 2014-es szezont három interception-nel, nyolc levédekezett passzal és 46 tackle-el zárta. Ideális magassággal és sebességgel büszkélkedhet, 4,31-et futott 40 yardon a Scouting Combine-on. Waynes valószínűleg az első forduló közepén fog elkelni.

Jalen Collins (6-1, 203, Louisiana State)

Collins egy újabb tehetséges játékos a Louisiana State mély defensive backfield-jéből. Három interceptiont és 19 levédekezett passzt szerzett a három szezon alatt. Collins-ra még mindig úgy tekintenek, mint aki nyers, részben mert hiányzik a tapasztalata kezdőként, csak 10 meccsen kezdett, de a mérete és atletikussága miatt egy első körös pick lehet.

Marcus Peters (6-0, 197, Washington)

Peters miatt az NFL csapatok sokat fognak gondolkodni. Megvan minden fizikai eszköze és hatékony, de a pályán kívüli viselkedése aggodalmakra ad okot, miután kilenc meccset ki kellett hagynia a 2014-es szezonban elbocsájtás miatt. Peters három éves karrierjét 11 interception-nel és 27 levédekezett passzal fejezte be. Egyesek úgy vélik, hogy az első forduló végén fogják kiválasztani.

Kevin Johnson (6-0, 188, Wake Forest)

Számos elemző úgy véli, Johnson képes a legjobb védekezésre az osztályban. A negyedéves kezdő a pályafutását hét interception-nel, 38 levédekezett passzal és 189 tackle-el fejezte be. Az előrejelzések szerint egy késői első körös kiválasztás.

Byron Jones (6-1, 199, Connecticut)

A safety-ből lett corner-re felkapták a fejüket az emberek a Combine-on. Miután cornerback lett az utolsó két szezonban, Jones öt interceptiont és 12 levédekezett passzt ért el, 19 meccsen kezdve. Egy váll sérülés véget vetett senior szezonjának. Jones egy döbbenetes, rekorddöntő 12 láb-3 hüvelykes álló távolugrást mutatott be a Scouting Combine-on, és valószínűleg egy második körös pick lesz.

P.J. Williams (6-0, 194, Florida State)

Mayock szerint Williams és Jones holtversenyben az ötödik a rangsorban. Williams a pályafutását négy interception-nel, 18 levédekezett passzal és 123 tackle-el fejezte be. Legfényesebb pillanata a 2014-es BCS National Championship meccsen volt az Auburn ellen, amikor hét tackle és egy interception után a Védelem legértékesebb játékosa lett. Williams-et nemrég letartóztatták befolyásoltság alatt történt vezetésért, és ez hatással lehet a draft helyezésére.

KITŰNŐ COMBINE

Ronald Darby (5-11, 193, Florida State)

Darby egy másik Seminole játékos, aki az első körökbe elkelhet. 4,38 alatt futotta a 40 yardot, ezzel Waynes mögött második a cornerback-ek között. Darby szintén a második legjobb volt függőleges ugrásban a corner-ek között (41,5 hüvelyk).

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: tumblr.com, 49ersfaithful.playitusa.com, offtherecordsports.com