A Ravens 48 millió dollárért hosszabbított a cornerbackjével

A Baltimore Ravens bebiztosítja, hogy a defensive backjei hosszútávon a csapat rendelkezésére álljanak. Tegnap bejelentették, hogy többéves szerződéshosszabbítást kötöttek cornerbackjükkel Jimmy Smith-el. A hírek szerint négyéves, 48 millió dolláros szerződésben állapodtak meg a felek. A szerződés 21 millió dollár garantált összeget tartalmaz.

A jelenleg 26 éves Smith-t a 2011-es Draft első körében választotta ki a Ravens és az idei szezonban lép újonc szerződésének utolsó évébe. A korábbi szerződése alapján 6.898 millió dollárt fog keresni az idei szezonban. Az új szerződésével megduplázza a korábbi évi átlagos keresetét.

Smith 2013 a csapat kezdőjátékosává vált és a tavalyi szezon első két hónapjában is Pro Bowl szinten teljesített de novemberben lábfejsérülés miatt idejekorán véget a szezonja. A cornerbacket meg is kellett műteni de jól halad a rehabilitációja és a csapat vezetőedzője John Harbaugh elárulta, hogy fel fog épülni a májusi offseason edzésekig.

Smith szerződéshosszabbítása kulcsfontosságú volt a Ravens vezetősége számára mert Lardarius Webb már igencsak szenvedett a legjobb elkapókkal szemben. A general manager Ozzie Newsome eddig nagyon jó munkát végzett a védelem fiatalítása szempontjából ugyanis a linebacker C.J. Mosley, a defensive end Timmy Jernigan és a nose tackle Brandon Williams is stabil kezdő lett a tavalyi szezonban.

(nfl.com, Fotó: purplereignshow.com, twitter.com)