Melyik posztokra válasszanak a Drafton: Jacksonville Jaguars

A Jacksonville Jaguars az utóbbi években rendre a legrosszabb csapatok közé tartozott így folyamatosan a Draft elején választhattak de még így is rengeteg poszton szorulnak erősítésre. A tulajdonos idén kijelentette, hogy jobb játékosokat akar a csapatában és a general manager ennek megfelelően belevetette magát a szabadügynökpiacba.

Sikerült is két magasan rangsorolt játékos szerződtetnie a Jaguarsnak. Megszerezték a Denver Broncos korábbi tight endjét Julius Thomas-t és a Miami Dolphins korábbi defensive tacklejét Jared Odrick-ot is de még rengeteg poszt közül válogathatnak a Drafton.

Legnagyobb hiányposztok: OL, CB, RB, S, LB

Pickek száma: 7

Draft pick: Round 1 (3), Round 2 (36), Round 3 (67), Round 4 (103), Round 5 (139), Round 6 (180), Round 7 (220)

A Jaguars az első kör harmadik helyén választ így ki kell húzniuk a legfőbb hiányposztjuk legjobb játékosát. Nagy valószínűség szerint a linebacker Dante Fowler, Jr. mellett döntenek majd. Fowler és a korábban szerződtetett Dan Skuta minőségi erősítést jelentene a poszton a tavalyi kerethez képest.

A támadósor katasztrófális volt a tavalyi szezonban, szinte az összes mutatóban az utolsó helyen végzett de ennek ellenére a szakértők a közepesnél gyengébb védelembe várnak több játékost. A linebacker poszt mellett a secondary is erősítésre szorul. Safety és cornerback posztra is várható érkező.

A szabadügynökpiacról megerősítették a támadóegységet az offensive tackle Jermey Parnell-el és a center Stefen Wisniewski-nel de ezzel még nem fejeződött be a fal erősítése. Igen beszédes adat, hogy a Jaguars irányítói ellen szerezték a legtöbb sacket a tavalyi szezonban.

A támadóegység fő erősségének a futójáték bizonyult a tavalyi szezonban de mint a Jaguars-nál mindenhol, itt is bőven van még hova fejlődni. Toby Gerhart-al, Denard Robinson-al és Bernard Pierce-el a rosteren ide csak a későbbi körökben fog választani a Jaguars.

Mock draft:

Brian Baldinger: Leonard Williams, DE, USC

Bucky Brooks: Dante Fowler, Jr., OLB, Florida

Charley Casserly: Dante Fowler, Jr., OLB, Florida

Charles Davis: Dante Fowler, Jr., OLB, Florida

Daniel Jeremiah: Dante Fowler, Jr., OLB, Florida

Lance Zierlein: Dante Fowler, Jr., OLB, Florida

Akikkel kapcsolatba lépett a Jaguars:

Privát edzésen vett részt: Eli Harold, OLB, Virginia, Rob Havenstein, OT, Wisconsin

Ellátogatott a csapathoz: Vic Beasley, OLB, Clemson, Michael Bennett, DL, Ohio State, Quayshawne Buckley, DT, Idaho, Jalen Collins, CB, LSU, Amari Cooper, WR, Alabama, Dante Fowler, OLB, Florida, Melvin Gordon, RB, Wisconsin, Randy Gregory, DE-OLB, DeVante Parker, WR, Louisville, Denzel Perryman, ILB, Miami, Shane Ray, OLB, Missouri, Trae Waynes, CB, Michigan State, Leonard Williams, DL, USC

Megfigyelték a Pro Day-en: Jay Ajayi, RB, Boise State, Ty Montgomery, WR, Stanford

(nfl.com, Fotó: jaguars.com, staugustine.com, dynastyfootballwarehouse.com)