Panthers Mock Draft 9.0

A 25. helyen, a 2015-ös NFL Draft-on, a Carolina Panthers kiválasztott... egy minőségi játékost, aki tud segíteni a csapatnak.

A várakozás a Draft április 30-i első fordulója miatt egyre nagyobb, és mindenkinek van arról véleménye, hogy a Panthers-nek mit kell tennie.

Bár a Mock Draft még egy kevésbé egzakt tudomány, mint a tényleges Draft, azért segít kialakítani egy képet arról, amit a Carolina tehet a 25. helyen.

Dan Kadar az SBNation.com-nál összeállított 20 Mock Draft-ot az alapján, hogy mely játékosok a legvalószínűbb választások a csapatok első körös választásánál, majd felállított egy első körös Mock Draft-ot az eredmények alapján. 

Itt van Kadar elemzése a Panthers esetében, bár az adatok felhasználhatók más módon is.

25. D.J. Humphries, OT, Florida

Miután Andrus Peat elkelt (a 21. helyen a Cincinnati csapatába), a választás már csak Humphries és Ereck Flowers (Miami) esetében áll fenn. Mindkettő tehetséges játékos, és jók lehetnek, szüksége lehet rájuk a Panthers-nek. De az offensive tackle-k után azt látjuk, ott van még a safety Landon Collins, a running back Melvin Gordon és a defensive end Preston Smith. Ezeket a pozíciókat is meg kell fontolni.

20% OT Andrus Peat

20% OT D.J. Humphries

20% OT Ereck Flowers

15% OT T.J. Clemmings

10% S Landon Collins

5% OT La'el Collins

5% RB Melvin Gordon

5% DE Preston Smith

Ha a Panthers úgy dönt, hogy egy támadó falembert választ az első fordulóban - a Mock Draft-ok 80 százaléka ezt jósolja - a Kadar által gyűjtött adatok arra utalnak, hogy a legjobb öt még elérhető lesz. Az egy viszonylag biztonságos feltételezés, hogy egy támadó falember, az Iowa-i Brandon Scherff lekerül a tábláról, mire a Panthers választ. Hat másik támadó linemen - öt a Panthers fenti listájában, valamint Cameron Irving - gyakran emlegetett lehetséges első körös választás. 

Meglepő módon a 20 Mock Draft egyike sem említ wide receiver-t (főleg azért, mert 16 elemzés támadó falembert jósol) a Carolina első fordulós választására. Ennek ellenére a helyzetet érdemes megfontolni. Várhatóan Amari Cooper és Kevin White már nem lesz elérhető, de a többi várhatóan első körös elkapó - DeVante Parker, Breshad Perriman és Jaelen Strong - még mindig elérhető lesz az elmélet alapján.

Hasonló a történet a secondary esetében, ahol a Michigan State cornerback-je Trae Wayans várhatóan előbb elkel, de legalább kettő - a safety Landon Collins és a cornerback Jalen Collins, Kevin Johnson és Marcus Peters közül - rendelkezésre áll majd.

Senki sem tudja, mi fog történni, de ez alapján közel 20 támadó linemen, elkapó és defensive back lehet első fordulós választás. Reálisan, ennek mintegy fele továbbra is a táblán lesz, amikor a Panthers választhat.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: turfshowtimes.com