Bobby Rainey aláírta RFA tenderét

A tegnapi napon bejelentették, hogy a Tampa Bay futója, Bobby Rainey aláírta a csapat egy éves tenderét, mint korlátozott szabadügynök. 

A lehető legkisebb tendert kapta a játékos, mely 1,540,000 dollárról szól, és draft pick kompenzációt sem tartalmaz. Az egész aláírása pedig pusztán formalitás, hisz a tendert már jóval korábban, még március 10.-én bejelentették, azonban nem akadt egy érdeklődő sem, aki meccselni szerette volna az ajánlatot. És mivel holnap hivatalosan is zár a piac, ez a határidő maradt Rainey számára, hogy szomorúan konstatálja, a kutyának sem kell. Így kénytelen lesz Tampában maradni, egy újabb évre.

Persze ez az aláírás nem azt jelenti, hogy a rosteren is sikerül majd megragadnia a futójátékosnak, bár eredményes volt az elmúlt két évben, futók tekintetében továbbra sem áll rosszul a Bucs. Olyan nevekkel kell majd megküzdenie a keretben maradásért, mint Doug Martin, Charles Sims,és Mike James. Az Adrian Peterson féle pletykákkal pedig ne is foglalkozzunk, mert túl nagy realitása egyelőre nincs a dolognak.

Rainey egyébként valóban nem rossz játékos. 2013 októberében került a csapathoz, azóta pedig 24 mérkőzésen lépett pályára nálunk. 11 alkalommal volt kezdő, és 231 labdahordozásból 938 yardot termelt, valamint 6 touchdownt. Ezen kívül pedig volt 44 elkapása passzokból, 342 yardért. Tavaly azonban, míg Doug Martin, és Charles Sims egészséges volt egyáltalán nem jutott lehetőséghez. Majd a 12. hét után ő lett a csapat kirúgás visszahordója. Bizonyára emlékeztek rá, össze-vissza hatalmas jövés-menések voltak ezen pozíció terén. Majd miután minden visszahordó vagy el lett küldve – volt aki háromszor is – vagy IR listán végezte, jobb híján kipróbálták Rainey-t.

A kirúgásoknál átlagosan 26,3 yardot hordott vissza, és 7,9 yardot puntoknál. Melyre egyébként hét alkalma volt. Érdekes tény még róla, akármilyen viccesen is hangzik. De Rainey volt a csapat egyik legeredményesebb elkapója a 2014-es évben. Ugyanis Mike Evans, és Vincent Jackson mögött ő rendelkezett a legtöbb sikeres elkapással, szám szerint 33-mal. Ebben az évben 315 yardot szerzett, és az end zone-ba is bevetődött egyszer a labdával. Mondjuk ebben nagy szerepe lehet annak, hogy tavaly az irányítóink nem tartogathatták túl sokáig a labdát, a backfieldből kilépvén pedig Rainey volt rendszeresen a legközelebbi tiszta célpont számukra.

És bár tavaly futás terén nem annyira jeleskedett, már csak új feladatköre miatt sem, azért biztos többen emlékeztek a 2013-as évre, ahol a folyamatos sérülések után lehetőséget kapott, és egy 163 yardos meccset produkált az Atlanta Falcons ellen, 3 TD-vel, mellyel az NFC legjobb támadójátékosa is lett azon a héten. Majd három héttel később 127 yardot tett hozzá a Buffalo lealázásához.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com