Melyik posztokra válasszanak a Drafton: Pittsburgh Steelers

A Pittsburgh Steelers az offseasonban hosszabbított irányítójával Ben Roethlisberger-el így a kétszeres Super Bowl győztes irányító még hosszú éveken keresztül a csapat játékosa marad.

A januári Baltimore Ravens elleni playoff mérkőzésen bebizonyosodott, hogy a csapat támadóegységének jelenlegi kulcsjátékosa a running back Le'Veon Bell aki sérülésből tér vissza és a tavalyi ügye miatt hárommérkőzéses eltiltással kezdi meg az idei szezont.

A Steelers Bell eltiltása miatt szerződtette a Carolina Panthers korábbi running backjét DeAngelo Williams-t és reménykednek benne, hogy személyében jobb tartalékfutót igazoltak mint ahogyan azt a tavalyi offseasonban LeGarrette Blount-al tették.

A támadóegység igazából nem változott a tavalyi évhez képest de a defense rengeteget gyengült az offseasonban (és már tavaly sem volt a régi). Visszavonult a Steelers három kezdőjátékosa, a safety Troy Polamalu, a cornerback Ike Taylor és a linebacker Jason Worilds. Mellettük pedig távozott a defensive end Brett Keisel és a cornerback Brice McCain is.

Legnagyobb hiányposztok: CB, S, OLB, TE, OL

Pickek száma: 8

Draft pick: Round 1 (22), Round 2 (56), Round 3 (87), Round 4 (121), Round 5 (160), Round 6 (199), Round 6 (212), Round 7 (239)

A fenti névsort végignézve nem is kérdés, hogy a csapat hiányposztját a védelemben kell keresni. A Drafton mindenképpen megerősítik majd a secondaryjüket, safety és cornerback poszton egyaránt erősítésre szorulnak. Fogadni is lehetne rá, hogy az első körben cornerbacket fognak húzni.

A második napon maradniuk kell a védelemnél mert eddig nem helyettesítették a visszavonult Polamalu és Worilds párosát. A feladat nem lesz egyszerű, a helyetteseket a második és a harmadik körben kell megtalálniuk. A korábbi elsőkörös Jarvis Jones eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket így valószínűbbnek tűnik, hogy linebacker posztra húznak a második körben.

A harmadik napon az offense keretmélyítése lehet majd a Steelers célja. Minőségi tight endből csak Heath Miller áll a csapat rendelkezésére így TE érkezése várható a negyedik körben. Ezt követően pedig a támadófalra kell koncentrálniuk ahova több pick is várható.

Mock draft:

Brian Baldinger: Marcus Peters, CB, Washington

Bucky Brooks: Marcus Peters, CB, Washington

Charley Casserly: Kevin Johnson, CB, Wake Forest

Charles Davis: Marcus Peters, CB, Washington

Daniel Jeremiah: Byron Jones, CB, UConn

Lance Zierlein: Marcus Peters, CB, Washington

Akikkel kapcsolatba lépett a Steelers:

Privát edzésen vett részt: Cameron Clear, TE, Texas A&M, Kyle Emanuel, OLB, North Dakota, Matt Jones, RB, Florida

Ellátogatott a csapathoz: Alex Carter, CB, Stanford, Bryce Callahan, CB, Rice, Sammie Coates, WR, Auburn, Jalen Collins, CB, LSU, Landon Collins, SS, Alabama, Devin Gardner, QB/WR, Michigan, Markus Golden, DE, Missouri, Senquez Golson, CB, Ole Miss, Randy Gregory, OLB, Nebraska, Eli Harold, OLB, Virginia, Danielle Hunter, DE, LSU, Dexter McDonald, CB, Kansas, Tyler Murphy, QB, Boston College, Steven Nelson, CB, Oregon State, Nate Orchard, OLB, Utah, Breshad Perriman, WR, UCF, Marcus Peters, CB, Washington, Darryl Roberts, CB, Marshall, Wes Saxton, TE, South Alabama, Preston Smith, DE, Mississippi State, Davis Tull, OLB, Tennessee-Chattanooga, C.J. Uzomah, TE, Auburn, Max Valles, OLB, Virginia,Clive Walford, TE, Miami (Fla.)

Megfigyelték a Pro Day-en: T.J. Clemmings, OT, Pittsburgh, Jamison Crowder, WR, Duke, Phillip Dorsett, WR, Miami, Kevin Johnson, CB, Wake Forest, Lorenzo Mauldin, OLB, Louisville

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, steelers.com, si.com)