A Panthers Thompson-t választotta a Draft első körében

A Carolina Panthers draftolt egy játékost, aki képes lehet arra, hogy a következő Thomas Davis legyen - miközben Davis még mindig játszik, mint az elsőszámú LB.

A linebacker Shaq Thompson-t választotta a Carolina a 25. helyen a 2015-ös NFL Draft-on csütörtök éjjel.

"Még mindig nem jutok szóhoz." mondta Thompson, aki a Draft-ot szülővárosában, Sacramento-ban, Kaliforniában nézte. "Nagyon izgatott vagyok. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy játszhatom kettőjükkel."

"Kettőjükkel.", vagyis Davis-el, az NFL Man of the Year játékossal, aki bejelentette a Panthers választását Chicagóban, és Luke Kuechly-vel, a 2013-as NFL Defensive Player of the Year játékossal.

"Lehetővé teszi számunkra, hogy három nagyon gyors linebacker legyen a pályán. Azt hiszem, tökéletesen fog illeszkedni Thomas és Luke mellé." mondta a vezérigazgató Dave Gettleman. "Olyan képességekkel rendelkezik, amikkel mi eddig nem, és különböző dolgokat tehetünk vele. Azt hiszem, fantasztikusan beleillik a csapatba."

Thompson mindenhová passzol, ahol szükséges, a University of Washington játékosa tavaly megkapta a Paul Horung Award díjat, amit minden évben az egyetemi futball legsokoldalúbb játékosának adnak oda, miután linebacker-ként, safety-ként és running back-ként is a pályára lépett. A first-team All-America játékos futott 456 yardot és két TD-t szerzett, további négyet pedig a védelemben ért el.

"Az egyik, hogy megnézed a játékosokat, "Vajon tud touchdownt szerezni vagy meg tudja akadályozni a touchdownt? "Nos, ő megmutatta, hogy képes mindkettőre."" mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Egy nagyon erős játékos, akinek van egy veleszületett képessége, hogy ott van a labda körül és a dolgok megtörténnek. Izgatottak vagyunk miatta."

Rivera azt mondta, hogy Thompson sokoldalúsága lehetővé teszi a Panthers-nek, akik gyakran váltottak nikkel védekezésre tavaly, hogy gyakrabban játszanak három linebacker-el, és jobbak legyenek az olyan offense-ek ellen, akik "Jimmy Graham stílusú játékosokat" játszatnak tight end poszton.

"A két legjobb linebacker - Man of the Year és Defensive Player of the Year." mondta Thompson. "Csak tanulhatok tőlük, és átvehetem a gondolkodásukat - Úgy érzem, én is lehetek egy ilyen top linebacker, tanulva a srácoktól."

A Panthers ugyanígy gondolja.

"Ő tényleg egy komplett csomag. Nincs semmi, amit nem képes megtenni a pályán." Gettleman mondta. "És fene mód passzol hozzánk. Mindent képes megcsinálni, és megmutatta, hogy egy kemény gyerek. Felcímkézi a segged. Olyan, mint bármelyik fiatal srác. Meg kell tanulnia játszani a profi játékot, de képes megtenni bármit."

Gettleman elmondta, hogy a Panthers a draft pozíciójában két játékost nézett ki a 25. helyre - Thompson-t és az offensive tackle D.J. Humphries-t. Mindketten elérhetőek voltak, amikor az Arizona Cardinals jött a 24. helyen, és a Cardinals kiválasztotta Humphries-t.

"Nem csalódtunk volna egyik esetben sem. Ez így alakult." mondta Gettleman. "Amikor az Arizona jött, tudtuk, hogy meg fogjuk kapni az egyiket. Le voltunk nyűgözve mindkettőjük miatt."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: twitter.com