A Panthers Funchess-t választotta a Draft második körében

A Carolina 16 helyet feltrade-elt a St. Louis Rams csapatával és a 41. helyen kiválasztotta a Michigan wide receiver-ét, Devin Funchess-t, egy nagy elkapót, aki a Panthers elképzelése szerint remek párost alkot majd a 2014-es első körös Kelvin Benjamin-nal, rémálmokat okozva a szembenálló védelmeknek.

"Ha megnézed a táblát, és hogyan alakult, itt egy srác, akit mi az első fordulóba vártunk." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Olyan srác, aki egy kicsit mást tesz az asztalra nagy elkapó sugara miatt, magas és gyors. Azt hiszem, érdekes lesz látni a kombinációt, amire képesek leszünk a támadó oldalon. Megcsinálja az elkapást a tumultusban, nagy cél a tömegben, és van egy csomó nagy elkapása, hasonlóan Kelvin-hez. És akkor nézd meg a mélységi játékokat, és rájössz, hogy egy mélységi fenyegetést is jelent és megcsinálja a játékot. Én csak visszagondoltam a San Diego-ban töltött időmre, amikor ott volt Malcom Floyd és Vincent Jackson mélységi elkapónak - két magas célpont."

A Panthers nem tudott egyszerűen ülni és remélni, hogy Funchess bent marad a második körben, az 57. helyig. Így a második forduló elején kapcsolatba léptek a Rams-el és a kör kilencedik helyéért a St. Louis-nak adták az 57. helyet, valamint a Carolina harmadik körös (89. hely) és hatodik körös (201. hely) választását.

Aztán hamar hívták Funchess-t, aki izgalommal érkezik egy ismerős helyszínre. Az anyja és a legtöbb családtagja Mebane-ból származik - ami körülbelül két órára van északkeletre Charlotte-tól.

"Nagyon izgatott voltam, és mindenki körülöttem izgatott volt." mondta Funchess. "Szeretném megköszönni a Panthers-nek. A tulajdonos, Mr. Richardson, Rivera Mester és a vezérigazgató Mr. Dave Gettleman, én csak szeretném megköszönni nekik, hogy engem hívtak. Ez egy áldás."

Miután a Panthers kiválasztotta a linebacker Shaq Thompson-t az első körben csütörtökön, Gettleman úgy beszélt, mintha az első két éjszaka a drafton túl értékes lenne ahhoz, hogy trade-eljék. De az után, ahogy a második forduló kezdődött, úgy döntött, Funchess túl értékes ahhoz, hogy kihagyja.

"A tábla tényleg kezdett letisztulni." mondta Gettleman. "Volt öt játékos, és nem tudtuk, hogy ezek közül bármelyik is ott lesz e még. Átvettük a folyamatot az edzőkkel és a megfigyelőkkel, mielőtt a Draft elkezdődött. Ahogy átbeszéltük, beszélgettünk az öt srácról és azt mondtuk, hogy figyeljük a táblát, és meglátjuk, hogyan alakul. Néhányan közülük tényleg gyorsan lekerültek, és aztán ideje volt lépni. Nem éreztük úgy, hogy ott lesz."

Sokan úgy gondolták, a Panthers-nek szüksége lesz egy offensive tackle-re a draft elején, és néhányan spekuláltak, amikor a trade be lett jelentve, hogy a Panthers biztosra megy.

"Azok után, ahogyan a tábla alakult, nagyon őszintén, nem volt ott senki, akire hajlandóak lettünk volna rámenni." mondta Gettleman.

A Panthers úgy tekint Funchess-re, aki játszott tight end-et a Michigan-en újoncként és másodévesként, mint egy tökéletes célpont az irányító Cam Newton-nak. Funchess wide receiver lett az elmúlt szezonban, és 62 elkapással 733 yardot és négy touchdownt szerzett.

Néhányan kétségbe vonják Funchess sebességét, miután 4.7-et futott 40 yardon az NFL Combine-on, de aztán 4,48-at ért el a Michigan-i Pro Day-en.

"Az emberek többet fognak beszélni a Combine-ról, de a gyerek gyorsan játszik, és gyorsan futott a Pro Day-en Michigan-ben." mondta Gettleman. "Mint Kelvin-nel tavaly, nem tudod edzeni a méretét. Gyorsan játszik. Egyenletes és mozgékony nagy ember. Nagyon szeretjük, és egy nagyon okos gyerek."

"Minden filmem önmagáért beszél. A játék sebességem gyorsabb, mint a 40 yardos időm." tette hozzá Funchess.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu