Elsőkörös prospectel erősített a Cowboys

Véget ért a La'el Collins saga mert tegnap bejelentették, hogy a támadófalember aláírt a Dallas Cowboys-al. Az offensive tackle a Draft előtt még elsőkörös ígéretnek számított de belekeveredett egy gyilkossági nyomozásba és ez elriasztotta az összes csapatot.

Április 24.-én meggyilkolták Collins terhes ex-barátnőjét Brittney Mills-t és a rendőrség kihallgatta a falembert az üggyel kapcsolatban. Nem számított gyanúsítottnak a nyomozás kezdetétől fogva de a hír így is elég volt hozzá, hogy pick nélkül maradjon.

Az azóta elvégzett apasági vizsgálat bebizonyította, hogy Mills nem Collins-tól volt terhes és a játékosnak betonbiztos alibije van a gyilkosság időpontjára. Korábban több forgatókönyv is napvilágot látott, ha kiválasztják és nem ír alá akkor indulhat a jövő évi Drafton vagy indul a Kiegészítő Drafton de végül egy harmadik forgatókönyv valósult meg.

A tisztázását követően rengeteg, név szerint a New York Giants, a St. Louis Rams, a Philadelphia Eagles, a Baltimore Ravens, a New Orleans Saints, a Detorit Lions, a New England Patriots és a Dallas Cowboys is elkezdett érdeklődni a játékos iránt. Így mivel már nem indulhat el a jövő évi Drafton jól döntött és a Supplemental Draft-ot nem kockáztatva saját maga választotta ki a csapatát.

Elsőkörös igéret révén a legtöbb csapat támadófalában azonnal kezdő lehetne de Collins a liga jelenlegi egységéhez csatlakozott. Hároméves, 1.65 millió dolláros szerződést írt alá a csapattal és elmondása szerint a liga valaha volt legjobb támadófalának tagja akar lenni.

"Köszönetet szeretnék mondani Istennek ezért a lehetőségért. Nagyszerű itt lenni azért amit képviselnek és azért amiért a srácok dolgoznak. Úgy érzem én is ezt képviselem. Úgy érzem ide illek. Lehetőségem volt választani a 32 csapat közül, eldönthettem hol akarok játszani. Én Cowboy akartam lenni." - nyilatkozta Collins.

Az undrafted fizetése miatt a Cowboys hihetetlenül olcsón megszerzett egy elsökörös prospectet, de az már nagy kérdés, hogy hol fog játszani. A tavalyi szezonban agyondicsérték a Tyron Smith, Doug Free, Travis Frederick, Zack Martin, Ronald Leary alkotta egységet és mivel egyikük sem távozott így valamelyiküket le kell majd győznie, hogy bekerüljön a csapatba.

A Cowboys a Drafton is választott a támadóegységébe Chaz Green és Laurence Gibson személyében. Dallasban tehát bőven rendelkezésre állnak támadófalemberek és a szakértők véleménye szerint az erősítések miatt a bal guard Ronald Leary vagy a jobb tackle Doug Free kerülhet ki a kezdőcsapatból.

A Cowboys idén ráment a korábbi elsőkörös ígéretekre ugyanis a Draft második körében kiválasztották a korábbi Top 10-esprospect Randy Gregory-t. A Nebraska korábbi linebackere/defensive endje marihuána miatt megbukott a Scouting Combine-on elvégzett drogteszten és így kicsúszott az első körből.

(nfl.com, Fotó: dallascowboys.com, cowboysblog.dallasnews.com)