Odell Beckham Jr. a Madden 16 arca

Tegnap bejelentették hogy a New York Giants elkapója Odell Beckham Jr. lett a Madden 16 arca. A szavazás utolsó fordulójában a New England Patriots tight endjét Rob Gronkowski-t győzte le. A fiatal elkapó a voksok 53%-át begyűjtve lett a játék idei változatának borítóembere.

A fináléban 9 órán keresztül lehetett leadni a voksokat és ezen idő alatt 341 ezer szavazat érkezett. A mostani szavazatszám elmarad a tavalyi 661 ezer szavazattól de az új rendszer miatt idén sokkal kevesebb idő állt a szurkolók rendelkezésére.

Beckham minden idők legfiatalabb Madden Coverguya lett, a Tennessee Titans korábbi irányítóját, Vince Young-ot előzte meg aki 25 évesen lett a Madden08 arca.

Az elkapó a Giants tavalyi elsőkörös választottja volt és ugyan sérülés miatt ki kellett hagynia a szezon első négy mérkőzését de igazán emlékezetes újonc szezont futott. 12 mérkőzésen 91 elkapásból 1305 yardot szerzett, megválasztották az Év legjobb újonc támadójátékosának és bekerült a Pro Bowl keretbe is.

Szebbnél szebb elkapásokkal kápráztatta el a közönséget és a Dallas Cowboys elleni elkapása minden bizonnyal az utóbbi szezonok legszebb elkapása volt. Látványos játéka miatt berobbant a ligába és az EA is megkapta azt a játékost akit akart ugyanis egy igazi playmakert kerestek (az idei játék szlogenje „Be the playmaker”).

Mindenki számára hatalmas elismerés felkerülni a borítóra de ennek azért árnyoldala is van. Létezik ugyanis a Madden átok. 1998 óta szerepel játékos a Madden borítóján és több címlapember pályafutása is balszerencsésen alakult a megjelenést követően. Ellenpélda is akad ugyanis Calvin Johnson és Richard Sherman játékában semmilyen visszaesés sem következett be a megjelenés után.

Madden 16 trailer

(nfl.com, Fotó: mrmutcoin.com, bleacherreport.com)