Rivera első pillantása az újoncokra

A vezetőedző Ron Rivera visszatért a komfort zónájába pénteken - az edzőpályára a Bank of America Stadium-ban a játékosokkal a Panthers rookie minicamp első napján.

"Ez egy tanulási tempó most." mondta Rivera. "Szeretnénk látni, hol tartanak a srácok. Szeretnénk látni, hogy mi maradt meg abból, amit tanultak ma reggel, és mit képesek átvinni az edzőpályára."

Rivera-t természetesen különösen az érdekelte, hogy hogyan teljesít az öttagú 2015-ös draft osztály az edzésen. És bár túl korai bármilyen nagyszerű nyilatkozat, Rivera elégedett volt azzal, amit a drafton választott játékosok mutattak.

"Van egy csomó pozitív dolog az öt sráccal kapcsolatban." mondta Rivera. "Fel kell venniük a gyorsaságot és a sebességet."

A linebacker Shaq Thompson és David Mayo megmutatta a gyorsaságát és a sebességét, és mint egykori linebacker, Rivera mindig nagy figyelmet fordít erre a posztra.

"Nagyon szeretem a mozgást." mondta Rivera. "Shaq-nak gyors az első lépése. Nagyon jól oldalirányban - akárcsak David Mayo. Látni ezeket a srácokat együtt dolgozni jó dolog volt. Értelmesek."

De ez a hétvége nem csak a draft választásokról szól. A draftolatlan újonc szabad ügynökök és a próbajátékosok minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy jó benyomást keltsenek, és vannak még helyek a Carolina 90 fős keretében.

"Remélhetőleg találunk három vagy négy srácot, akit még ki tudunk választani, ahogy haladunk előre." mondta Rivera. "Nem teljes a keret, így most van egy lehetőség arra, hogy további srácokat válasszunk, és remélhetőleg ebből a csoportból fogjuk kiválasztani őket."

A délutáni edzés folyamán Thomspon korlátozott munkát végzett, miután becsípődött a combhajlítója és a wide receiver Devin Funchess az edzés elején görcsöt kapott.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu