Az újoncok keményen dolgoztak az edzésen

A pre-draft macera az NFL várományosainak eléggé monoton lehet.

"A pre-draft után ez jó, hogy újra itt lehetünk." mondta Artis-Payne miután ő és társai először edzettek pénteken a Carolina Panthers rookie minicamp-jén. "Határozottan valós. Csak most kaptam meg a pofont, hogy ez már az NFL. Álmodsz erről, mint egy gyerek, és most ez tényleg az."

Később ez csak még inkább valós lett Artis-Payne számára, amikor ő lett a negyedik a Panthers öt draft választásából, aki alá írta az újonc szerződését. Artis-Payne sietve elhagyta az edzőpályát, lezuhanyozott, aláírt, majd egyenesen a special team ülésre ment.

Ez egy forgószél minden újonc számára, leginkább persze a Panthers első körös választásának.

"Meg kell tanulnom a védelmet, amilyen gyorsan csak tudom, hogy egy jó csapattárs legyek és felvegyem a versenyt a többiekkel." mondta a linebacker Shaq Thompson, a 25. helyen kiválasztott játékos. "Sokáig fent voltam (a cornerback) Bene (Benwikere)-el tegnap este, átvettük a PlayBook-ot, próbálok megtanulni mindent, így gyorsan tudok játszani."

Míg a Panthers egyéb választásai abban a helyzetben vannak, hogy továbbra is Charlotte-ban maradhatnak az újonc minicamp után, addig szombaton Thompson-nak vissza kell térnie a University of Washington-ra, ahol van még egy hónapja a negyedik negyedévből.

Egyes embereknek ez a körülmény együtt azzal a ténnyel, hogy a csapat első körös választása, igazán nagy nyomást jelentene.

De Thompson-nak nem.

"Nem számítana, ha első fordulós lennék, vagy draftolatlan." mondta. "Mindannyian ugyanazt a lehetőséget kapjuk, amikor idejöttünk."

Ez a minicamp a lehetőségekről szól. A Panthers öt draft választásának, a 10 draftolatlan újonc szabad ügynöknek, a 35 meghívott próbajátékosnak és négy kvalifikált játékosnak, akik a Carolina gyakorló csapatában voltak tavaly.

Érthető módon a legtöbb szem a draft választásokat figyelte, aki megpróbált nem tágra nyílt szemekkel szerepelni.

"Ez nagyon izgalmas." mondta az ötödik fordulóban kiválasztott linebacker, David Mayo. "Nagyon gyors a tempó. Meg kell tanulni a védelmet, amilyen gyorsan csak lehet, és ez az, amit próbálok csinálni. A verseny a legjobbat hozza ki belőled, és itt mindenki versenyezni akar."

Kihívás mind szellemileg, mind fizikailag. A második körös választás, a wide receiver Devin Funchess mondta, hogy a hangsúly ebben az időpontban az új útvonalak megtanulásán van, de még több kiigazítás szükséges az NFL-hez.

"Megtanulod a különböző útvonalakat az iskolában, és megszokod a lábmunkát, és van, hogy azt csinálod." mondta Funchess. "Azt hiszed, formában vagy, de akkor gyere ide, ez más. Meg kell szokni, és minden rendben lesz."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu