77 millió dolláros szerződést kötött a Dolphins irányítója

Zsebben van Ryan Tannehill mega-szerződése. Tegnap bejelentették, hogy a Miami Dolphins szerződést hosszabbított a három évvel ezelőtti elsőkörös választottjával Ryan Tannehill-el.

Az irányítónak még életben van az újonc szerződése és a Dolphins nemrégiben aktiválta az ötödik éves opcióját így a mostani szerződés csak ezután lép majd életbe.

A mostani szerződéshosszabbítás tulajdonképpen egy négyéves megállapodás ami 77 millió dollárról és 25 garantált keresetről szól.

Tannehill-t a következő hat évre köti szerződés a Dolphins-hoz ami szerint összesen 95 millió dollárt kereshet és 45 millió dollárt garantáltan megkap ha a következő hat szezon során, azaz 2020-ig a csapat játékosa marad.

Az irányító szempontjából pont jókor jöttek hosszabbítási tárgyalások hiszen rövid pályafutása legjobb szezonját tudhatja maga mögött. A tavalyi alapszakaszban 4.045 passzolt yardot, 27 touchdownt és 12 interceptiont szerzett.

Profi pályafutása során 11.252 passzolt yardnál, 63 touchdownnál és 42 interceptionnél tart.

A mostani szerződéshosszabbítás miatt hatalmas súly nehezedik majd rá az idei szezontól kezdve, különösképpen mert az offseasonban igencsak megerősítették az elkapósorukat.

Tight end posztra megszerezték Jordan Cameron-t, a Draft első körében elkapót választottak DeVante Parker személyében, Greg Jennings-et és Kenny Stills-et a piacról igazolták és még ott van a kitűnő újonc szezont produkáló Jarvis Landry is.

A mostani szerződéssel Tannehill lett évfolyamának első irányítója aki megkötötte a második profi szerződését. Andrew Luck, Robert Griffin III és Russell Wilson vár még a megaszerződésre a 2012-ben draftolt irányítók közül (bár RGIII jövője erősen kérdéses jelenleg).

(nfl.com, Fotó: fancloud.com, huffingtonpost.com, )