Dotson távolmarad az edzésektől, amíg nem kap új szerződést

Dotson és ügynöke úgy döntöttek a múlt héten, hogy távol maradnak az OTA hátralévő részétől, és lehet, hogy az edzőtábortól is, amíg a csapat jobb oldali tackle-je nem kap új szerződést.

Dotson a Buccaneers jelenlegi keretének egyik legrégebbi tagja, és bizony ha megnézzük a falban munkálkodó játékosok többségét valójában elmondhatjuk, hogy a legjobb és legkövetkezetesebb játékos is bizony az o-line-ban. Dotson miután szabadügynökké vált annak idején, még Mark Dominik volt a csapat general managere, és vele ült le a játékos ügynöke tárgyalásokat folytatni. A tackle pedig mind pozíciójához, mind csapatbeli helyzetéhez mérten valóban egy nagyon alacsony összegű szerződést írt alá.

A három éves hosszabbítás mindössze 4,500,000 dollárról szólt. Ennek értelmében idén kaphatna 2,5 millió dollárt. Jövőre pedig már csak 1,75 milliót. Illetve további 1 milliót szedhetne össze ha a megfelelő időt tölti a pályán. Azért jogosan megkérdezhetnénk, hogy hol van ez a harmatgyenge Anthony Collins, vagy a tavaly átlagon alul teljesítő Logan Mankins, és Evan Smith fizetéséhez képest? Melyek 5-6 milliót kóstálnak. Feltűnt ez bizony Dotsonnak, illetve ügynökének is.

Dotson a Tampa elmúlt 48 mérkőzéséből 47 meccsen kezdő volt. Tavaly 13 találkozón játszott jobb oldali tackle-ként, és 3 találkozón, mint bal oldali tackle. Azon túl, hogy megmutatta sokoldalúságát, az elmúlt években bizony tanúbizonyságot tett megbízhatóságáról is. Mindeközben évek óta a liga egyik legrosszabb támadófalában játszik, mégis a liga egyik legjobb tackle-jeként tartják számon. Tavaly például a támadófal siralmas teljesítménye ellenére a Pro Football Focus a 14. helyre rangsorolta a játékost, pass protection terén.

A durva az egészben, hogy a Tampa Bay Times értesülései szerint, a Buccaneers visszautasította, hogy leüljön bármiről is tárgyalni a játékossal. Nem Dotson követeléseinek, jogosságát méltatták, egyszerűen a csapat politikájára utaltak ebből a szempontból, miszerint ők nem ülnek le senkivel idő előtt tárgyalni a szerződéséről, főleg ha az illető erőszakosan ki akarja azt zsarolni tőlük.

Azt szerintem mondani sem kell, hogy Dotson elvesztése mekkora érvágás lenne ennek az amúgy is igen csak harmatos csapategységnek. És mivel felcsillant a remény halvány szikrája Jameis Winstonnal, hogy talán kapunk egy franchise irányítót, nagyon is fontos lenne, hogy minél többet játsszon együtt az a fal, ami jövőre arra lesz hivatott, hogy az irányító ne idő előtti sérüléssel fejezze be a szezont, ne adj isten a karrierjét.

Az OTA-n résztvenni hivatalosan ugye egy játékosnak sem kötelező. Így semmilyen szankció nem érheti Dotson-t ha a továbbiakban nem kíván részt venni rajta, de ha a holdout-ot nem szünteti be a júniusban kezdődő edzőtáborozás idejére sem, akár pénzbírságra is számíthat a csapat részéről.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com