A Chicago Bears új poszton teszteli a Pro Bowl-er támadófalemberét

A Chicago Bears a héten tovább kísérletezett az offensive falával. Az idei felkészülésen alaposan megvariálták a támadófalat mert minél hamarabb meg akarják találni a lehető legerősebb összeállításukat. Ez a legnagyobb problémát, vagy inkább a legnehezebb feladatot a guard Kyle Long számára jelentette.

Long a Bears két évvel ezelőtti elsőkörös választottja volt és mindkét profi szezonjában bekerült a Pro Bowl-ba és a tavalyi szezonban az All-Pro keretbe is beválasztották. Long igen magas szinten teljesített az eredeti posztján de kedden a jobb, tegnap pedig a bal oldali tackle posztján szerepelt.

A csapat két kezdő offensive tackleje Jermon Bushrod és Jordan Mills sérülés miatt kihagyta az edzéseket így az edzőknek mindenképpen át kellett alakítani a támadófalat. John Fox a lehető legtöbb kombinációt akarja letesztelni, hogy megtalálja a lehető legjobb kezdő ötösét.

"Igazságtalan a játékossal szemben a hirtelen posztváltás még akkor is ha egyszerűbbnek hangzik mint amilyen valójában. Függetlenül attól, hogy a cornerből outside linebackert vagy guardból tacklet csinálsz, mindenképpen gyakorlásra van szükségük. Az év ezen időszakában értékes snapet tölthetnek a pályán és értékes tapasztalatokat szerezhetnek a O-line játékosai." - nyilatkozta a Bears idén kinevezett vezetőedzője John Fox.

A kiesők miatt valakinek be kellett állnia a fal szélére és még az sem elképzelhetetlen, hogy Long tackle poszton is be fog válni. Ha nem akkor sincs nagy baj mert visszakerül a helyére és az edzők rendelkezésére fog állni a liga egyik legjobb guardja.

(nfl.com, Fotó: profootballtalk.nbcsports.com)