A Texans 22 millióért hosszabbított a cornerbackjével

A Houston Texans tegnap bejelentette, hogy hosszabbított a 31 éves cornerbackjével Johnathan Joseph-el. A védő hároméves, 22 millió dolláros szerződéshosszabbítást írt alá amely 11.5 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. A cornerback még érvényes szerződéssel rendelkezett így még négy évig a Texans játékosa lesz.

Joseph a Cincinnati Bengals 2006-os elsőkörös választottja volt. Öt szezon után távozott a csapattól és csatlakozott a Texans-hoz. Kilenc éves pályafutása alatt 472 tacklet, 23 interceptiont és 4 touchdownt szerzett. Két évben beválasztották a Pro Bowlba és egy alkalommal az All-Pro keretbe.

A csapat három hónappal ezelőtt hosszabbított a legjobb cornerbackjével Kareem Jackson-al. Joseph védőtársa jobb szerződést (négy év, 34 millió dollár) kapott de a csapat ezzel bebiztosította, hogy sorozatban a negyedik szezonban is ugyanaz a páros szerepeljen a secondaryjében.

A két új szerződés is megmutatja, hogy Jackson és Joseph vitathatatlanul a Texans két legjobb cornerbackje így bérelt helyük lesz az idei kezdőcsapatban is. A harmadik CB posztra legnagyobb eséllyel az idei elsőkörös pick Kevin Johnson pályázik így egy igen komoly cornerback sorra számíthatunk az idei szezonban.

(nfl.com, Fotó: sportige.com)