Benwikere interception-je jól mutatja a fejlődést

Ha valaki elfelejtette a cornerback Bene Benwikere-t, amíg ő a combhajlító sérülésből lábadozott, amit még az OTA alatt szedett össze, a játékos most emlékeztetett mindenkit a játékmesteri adottságaira a minicamp első napjának legelső csapat gyakorlat játéka során.

Az irányító Cam Newton hátralépett és eldobta a labdát a bal oldali elkapónak, Kelvin Benjamin-nak, de nem látta, hogy Benwikere ott helyezkedik a dobás sávjában. A másodéves cornerback felnyúlt egy kézzel és leszedte a labdát.

"Cam egy jó labdát adott - Bene felment és megcsinálta a játékot." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Ez egy szép olvasás volt, nagyszerű technikával és jó helyezkedéssel."

Ez volt az a játék, amely megmutatta Benwikere fejlődését a Panthers rendszerében. Az edzői stáb reméli, hogy több ilyen játékot fognak látni Benwikere-től. Tudják, hogy megvan ez a képessége. De ahhoz, hogy megcsinálja ezeket a játékokat, Benwikere-nek meg kell értenie, hogy hol kell lennie és mi az ő felelőssége a passz védekezés során.

"Amit csinált, az nagyszerű példája a képességeinek és annak, hogy érti, mi folyik itt." mondta Rivera.

Ez az, amit az edzők remélnek, amikor a játékosok belépnek a második évükbe.

"Sokkal otthonosabban érzem magam és képes leszek gyorsabban játszani." mondta Benwikere. "Amikor Luke (Kuechly) vagy TD (Thomas Davis) vagy Roman (Harper) kommunikál velem a pályán, értem, amit mondanak."

Benwikere keddi egykezes interception-je rávilágított arra, hogyan is halad.

"Az offense egy furcsa formációban állt fel, én és Roman Harper nem voltunk biztosak abban, mit kell csinálni, de beszéltünk róla." magyarázta Benwikere, aki nickel-ként volt a pályán. "Úgy döntöttem, felveszem az elkapót és hagyom a tight end-et."

"Ez egy magas-alacsony kombináció volt." tette hozzá Rivera. "Cam látta, hogy Bene kiment, így úgy gondolta, a magas játékot olvasta."

De nem így volt. Benwikere tökéletes helyen volt, és megcsinálta a játékot.

"Szép munkát végzett." mondta Rivera. "Most tért vissza a combhajlító sérülésből és megmutatta, hogy mire képes."

Rivera elmondta, hogy Benwikere a csapat első számú játékosa a nickel poszton, de majd versenyezni kell a veterán szabad ügynökkel, Charles Tillman-el a kezdő helyért az alap védelemben.

Benwikere egy boka sérülés miatt csak 10 meccsen tudott játszani, hat alkalommal kezdőként és egy interceptiont ért el újonc évében. De ha egészséges tud maradni, a korábbi ötödik körös választás úgy érzi, több nagy játékot is meg tud csinálni.

"Tavaly egy csomó minden megtalált." mondta Benwikere. "Én csak hagytam, hogy menjenek a dolgok a maguk módján, és hagytam, hogy más srácok éljenek a lehetőséggel. De most már tudom, hogy én is ki tudom használni ezeket a lehetőségeket."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: kickoffcoverage.com