A Giants is aláírt az elsőkörös választottjával

A New York Giants aláírt az idei Draft kilencedik helyén kiválasztott támadófalemberével Ereck Flowers-el. A left tackle szerződésének részleteit nem hozták nyilvánosságra de elsőkörös révén biztosan négyéves szerződést írt alá amely tartalmazza az ötödik éves opciót.

A szerződés összegére a kiválasztási helye alapján jelenleg csak következtetni lehet. Flowers előtt az Atlanta Falcons kihúzta a pass rusher Vic Beasley-t míg utána a St. Louis Rams Todd Gurley-t választotta. Beasley 12.9 millió dolláros szerződést kapott (7.6 millió dollár aláírási bónusszal) míg Todd Gurley annak ellenére, hogy két hellyel később húzták ki egy jobb, 13.82 millió dollár aláírási bónusszal)) 8.31 millió dolláros szerződést írt alá.

1994. április. 25-én született Miamiban. Középiskolába a Miami Norland High Schoolra járt. A Rivals. com 4 csillagos prospectnek és a 20-dik legjobb offensive tackle-nek rangsorolta. Újoncként 12 összecsapáson szerepelhetett jobb oldali tackle-ként, melyeken négyszer kezdhetett is. Második évében már teljes értékű kezdő szerepkört tudott kiharcolni magának, 2013 óta ő volt a Hurricanes vakoldali tackle-je. 2014-ben második All-ACC csapatba választották.

Erősségei: megvan az egyensúlya és a gyorsasága ahhoz, hogy a második vonalba is felérjen blokkolni. Széles vállakkal rendelkezik, ráadásul iszonyat nagy testű, így nagy felületet foglal el a falból, ami segíti a pass protectiont. Ezt a tulajdonságát a futásblokkoláshoz is felhasználja, könnyedén teszi odébb a védőt. Alkatához képest mozgékony. A fal mindkét szélén el lehet képzelni a profik között is. Támogatásával Duke Johnson a Miami történetének legtermékenyebb futója lett.

Gyengeségei: szenvedni tud a kisebb méretű pass rusherek ellen, akik be tudnak vágni középre és elkapni a running backet. Ha eltéveszt egy lépést, utána már nehezen javítja ki a hibáját. Kézhasználatán sokat kell javítania ha kezdő szeretne lenni az NFL-ben. Kicsit konzisztensebbnek kell lennie.

Combine eredmények

Méretek: 6'6" és 329 lb
40 yard: 5,31 s
Fekvenyomás: 37

Fotó: giants.com