A játékosok a foci utáni életre is gondolnak

A long snapper J.J. Jansen nem cserélné el a hét NFL szezont semmiért a világon, de tudja, hogy egyszer meg kell tennie.

Felkészülve a foci utáni életre, Jansen és több csapattársa a közelmúltban kihasználta az NFL Next program segítségét, amely a játékosoknak oktatási lehetőségekkel segít túllépni az X-eken és O-kon.

"Az üzlet nagyon vonzó sok sportoló számára, így szórakoztató volt látni egy másik oldalát az üzleti világnak." mondta Jansen, aki részt vett az "NFL Boot Camp: Franchise" képzésen áprilisban, a University of Michigan egyetemén.

"A futball hihetetlen előnnyel indít el az életbe." folytatta Jansen. "Csinálunk valamit, amit szeretünk, de ugyanakkor tudjuk, hogy sokkal több az élet a foci után, mint most, szóval folytatni kell a felkészítésünket olyan dolgok iránt, amelyek érdekesek számunkra."

Jansen részt vett az NFL Business Management and Entrepreneurial Program képzésén a tavalyi holtszezonban, a Notre Dame-on. A defensive tackle Dwan Edwards ugyanezt tette az idén, a program részeként meglátogatta a Google és a Facebook központját San Franciscóban.

"Üzleti iskolába jártam, ezért szeretnék maradni ezen a területen, de szeretnék maradni a sportpályán is." mondta Edwards, aki hozzátette, hogy a tanulás a néhány tech óriás világában csak a jéghegy csúcsa volt számára. "Ez lehetőséget teremtett, hogy beszéljek néhány egykori játékossal, hogyan is kezdték az átmenetet. Ez sokkal értékesebb, mint bármi - egy lehetőség, hogy beszélj néhány egykori játékossal a folyamatról."

Jansen beszélt csapattársainak a tapasztalatairól, a kicker Graham Gano és a punter Brad Nortman szintén ott volt vele, csakúgy, mint a Saints irányítója Drew Brees, aki több Jimmy John's éttermet is birtokol a New Orleans-i területen.

"Drew Brees is ott volt diákként, mint mi, annak ellenére, hogy van egy csomó Jimmy John's étterme. Még többet akar tanulni és jobban akarja csinálni, amit csinál." mondta Gano. "Ez az embereket gondolkodásra készteti, mit is fognak csinálni, miután a focinak vége. El kell kezdeni gondolkodni időben, mert az átlagos karrier egy NFL játékos számára nagyon rövid. El kell kezdeni az előre gondolkodást."

Gano, Nortman és Jansen, akik a "Bomb Squad"-nek nevezik magukat, azt mondták, nem úgy vettek részt a szemináriumon, hogy egy adott üzleti modell lebegett a szemük előtt.

De sosem lehet tudni, mi is bukkan fel a környékeden egy nap.

"Bomb Squad Academy? Vagy talán Bomb Squad Burgers?" mondta Nortman. "Úgyis az lesz, amit az élet akar."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: rantsports.com