Ward Tolbert mellett tanulhat

A legtöbb fullback nem dicsekedhet csillogó labdarúgó élettel, így az újonc Lee Ward boldog, hogy olyan helyre került, ahol a fullback néha a reflektorfénybe kerül.

De vajon Ward megkapja majd a labdát, mint a fullback Mike Tolbert-e, vagy csak azt kérik tőle, hogy blokkoljon a futónak, Ward mindenesetre azt tervezi, hogy élni fog a lehetőséggel, és futni fog a labdával.

"Szeretném megkapni a labdát alkalmanként." mondta Ward. "De igazából blokkoló fullback vagyok - aki megnyitja a futó sávokat, olyan, mint egy földgyalu."

Ward blokkoló képessége volt az, ami miatt a Panthers meghívta próbajátékosként, és a teljesítménye az újonc minicamp-en május elején helyet biztosított neki a 90 fős keretben. Miután futott több mint 1000 yardot az utolsó két középiskolás szezonjában Missouri-ban, Ward 49 meccsen játszott a Stanford-on, de mindössze egy alkalommal futott.

"Soha nem adtam fel - még az edzésen sem." mondta Ward. "De ha tagja vagy a csapatnak, akkor szereted látni a csapat sikereit, és szerettem, hogy a testőre lehettem ezeknek a srácoknak. Azt hiszem, tudom folytatni a szerepet, amit a Stanford-on kellett játszanom és segíthetek megnyitni a futó sávokat a nagy futóknak, akik ebben a csapatban vannak, lehetek egy jó passz védekező, és elkaphatom a labdát a backfield-en."

Ward kiváló mentort kapott Tolbert személyében, aki hét TD-t szerzett 2013-ban, amivel kiérdemelte az első Pro Bowl szereplését, mielőtt a tavalyi szezon felét kihagyta egy térdsérülés miatt.

"Mike nagyszerű játékos." mondta Ward. "Sokat segít nekem, és megpróbál megtanítani a játék minden apró elemére. Nagyszerű tanár. Már alig várom, hogy együtt dolgozhassam vele, szeretnék olyan fullback lenni, mint ő, mert ő vitathatatlanul a legjobb fullback a ligában."

Ward-nak figyelnie kell Richie Brockel-re is, aki négy egymást követő szezonban is a keret tagja tudott lenni, mint tight end/fullback, annak ellenére, hogy mindössze nyolc alkalommal találkozott a labdával.

"Richie egy nagyon tehetséges srác, aki sokat tett ezért a csapatért." mondta Ward. "Nagyon sokoldalú. Játszhat tight end-et és fullback-et is, így jó volt nézni őt, és próbálni tanulni tőle."

A csapattársak, mint Tolbert és Brockel segítettek Ward-nak felvenni a sebességet, miután kihagyta az OTA első hetét, amíg befejezte a tanulmányait. Ward diplomát szerzett tudomány, technológia és társadalom, amely egyesíti a terméktervezést és az üzleti menedzsmentet.

Ward van néhány ötlete a lehetséges találmányokhoz, de ezekkel egyelőre nem foglalkozik, amíg a profi futballt helyezi előtérbe.

"Ez lesz, miután a labdarúgó karrieremnek vége." mondta Ward. "Nyilván meg fogok próbálni focizni mindaddig, amíg csak tudok. Ki ne szeretné ugyanezt tenni?"

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: carolinahuddle.com