Panthers Poszt preview: Elkapók

2014-ben a Carolina legjobb három elkapója mind első évét töltötte a Panthers csapatában - ez is bizonyítja a csoport hatalmas átalakulását. Az átalakulás folytatódott ebben a holtszezonban egy izgalmas második körös választással és egy ismerős arccal a szabadügynök piacról.

A potenciál magas ebben a csoportban, és a hatékonyság várhatóan hasonló lesz.

Visszatérők

Kelvin Benjamin

A 2014-es első körös pick gyorsan az 1. számú elkapó lett és vezette a csapatot 1008 yarddal és kilenc touchdown elkapással. A fizikailag impozáns célpont játszott minden meccsen és 73 elkapást mutatott be. Megmutatta hihetetlen játékvégrehajtó képességét és várhatóan még nagyobb összhangba kerül a csapattal a második évében.

Jerricho Cotchery

A 11 éves veterán korlátlan szabadügynökként csatlakozott a csapathoz és lett a vezetője egy fiatalokból álló csoportnak. 48 elkapást, 580 yardot és egy TD-t ért el. A biztos kezű célpont  megmutatta, hogy egy megbízható pozíciós elkapó.

Corey Brown

Draftolatlan szabad ügynökként harcolt ki magának helyet a keretben, és adott az offense-nek nagyon fontos sebességet a downfield-en. Játszott 13 mecsen, 21 elkapást, 296 yardot és két TD-t szerzett. Nyolc futással 95 yardot haladt. A csapat legjobbja volt 9,6 yardos átlagával, a 16 punt visszahordásból 153 yardot és egy TD-t szerzett. Szintén a csapat legjobbja volt a kickoff visszahordások tekintetében is, a 12 kickoff során 273 yardot haladt. Az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta az OTA-n, ami azt mutatja, kész a jelentősebb szerepre.

Brenton Bersin

15 meccsen játszott, egyszer volt kezdő, 13 elkapással 151 yardot ért el és megszerezte karrierjének első touchdown-ját. 6,1 yardos átlaga volt a 14 punt visszahordás allatt elért 86 yard alapján és volt hét kickoff visszahordása 167 yardot elérve. Megszerezte az edzők bizalmát három, csapattal eltöltött év után és stabil elkapóvá fejlődött.

De'Andre Presley

Játszott négy meccsen és két alkalommal volt a gyakorló csapat tagja, miután aktiválták a sérült-listáról. Agyrázkódást szenvedett a Cleveland ellen a 16. héten, és ismét a sérült listára került.

Stephen Hill

A New York Jets második körös választása a teljes 2014-es szezont a Carolina gyakorló csapatában töltötte. Lenyűgözte az edzőket és a csapattársakat türelmével és tanulási hajlandóságával, és küzdeni fog a játékidőért.

Marcus Lucas

A draftolatlan újonc az egész szezont a Panthers gyakorló csapatában töltötte. 130 elkapással 1638 yardot és 11 touchdownt szerzett a Missouri-n.

Újoncok

Devin Funchess

A második körben a Carolina 16 helyet trade-elt fel, hogy megszerezze. Kétszeres All-Big Ten Conference választás, 37 meccsen játszott, 25 alkalommal kezdett a Michigan-en, 126 elkapással 1715 yardot és 15 touchdownt szerzett. Mérete és atlétikai képessége miatt egy újabb nagy célpont, aki azonnali segítség lehet a csapatnak.

Damiere Byrd

Draftolatlan szabad ügynök, 47 meccsen játszott, 20 alkalommal kezdett a South Carolina-ban. 68 elkapással 1265 yardot és 10 touchdownt ért el, beleértve egy hosszú, 94 yardos elkapást is, ami karrierjének első touchdown elkapása volt.

Friss igazolás

Ted Ginn Jr.

Újra csatlakozott a Panthers-hez egy Arizona Cardinals-ban töltött év után, ahol 14 elkapással 190 yardot ért el. Pályafutásának felfrissülése volt a Carolina-i 2013-as év, amikor 36 elkapással 556 yardot és öt TD-t szerzett. A villámgyors játékos továbbra is az egyik legdinamikusabb punt és kick off visszahordó az NFL-ben.

Jarrett Boykin

13 meccsen játszott, háromszor kezdett a Green Bay Packers-ben 2014-ben. Három elkapással 23 yardot, valamint négy tackle-t és két kierőszakolt fumble-t ért el a speciális csapatban. 49 elkapással 681 yardot és három TD-t ért el azt ezt megelőző szezonban.

Mike Brown

Játszott az első öt meccsen, egyszer kezdőként a Jacksonville Jaguars-ban, majd inaktív volt a következő haton, mielőtt az utolsó négy meccset a gyakorló csapatban töltötte. Hét elkapással, 88 yarddal fejezte be a szezont.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotók: bleacherreport.com