Josh Freeman-t elküldte a Miami Dolphins

Josh Freeman a Miami Dolphins csapatánál sem tudta megkezdeni az edzőtábort mert a csapat tegnap bejelentette, hogy megvált a korábbi elsőkörös irányítótól. Freeman-el április közepén egyéves szerződést kötött a csapat és három hónapig volt a Delfinek játékosa.

A Tampa Bay Buccaneers választotta ki a 2009-es Draft első körében és sokáig úgy tűnt, hogy személyében megtalálták a franchise jövőbeli irányítóját. Negyedik profi évében karrierjének legjobb szezonját futotta de ezt követően megromlott a viszonya Greg Schiano vezetőedzővel és végül a sorozatos problémák miatt távoznia kellett Tampbából.

Elküldését követően nem volt sokáig csapat nélkül hiszen három nappal később a Minnesota Vikings szerződtette. Egyéves, 3 millió dolláros szerződést kötöttek vele. Utólag az is kiderült, hogy Rick Spielmann-ék eredetileg kétéves kontraktust akartak vele aláírni.

Két évvel ezelőtti szezonban négy mérkőzésen lépett pályára két csapat mezében. 761 passzolt yarddal, 2 touchdownnal és 4 interceptionnel zárta a 2013-as alapszakaszt. Egyetlen Vikings-os mérkőzését a Giants ellen játszotta, 53 passzkísérletéből csak 20 volt sikeres és mindösszesen 190 passzolt yardot szerzett.

A mérkőzés végén már csak arra játszottak, hogy minél több sikeres átadása legyen Freeman-nek és ne a frissen szerződtetett irányító rendelkezzen a liga történetének legrosszabb statisztikájával. Ennél minden bizonnyal csak jobbra számíthatott. De nem így történt.

A Vikings-al kötött szerződésének lejárát követően távozott Minnesotából és tavaly áprilisban a New York Giants játékosa lett de a Giants-nél sem tudta elkezdeni az edzőtábort mert május 30.-án megváltak tőle. Kiderült, hogy csak Eli Manning bokasérülése miatt biztosításként szerződtették.

Freeman-t bő egy év alatt két csapat is kivágta és csapat nélküliként ki kellett hagynia az egész tavalyi szezont. Nagyon gyorsan, még az edzőtábor kezdete előtt csapatot kell találnia vagy kezdhet letenni az NFL-es pályafutásáról.

(nfl.com Fotó: sun-sentinel.com, phinmaniacs.com)