A Seahawks 43 millióért hosszabbított Bobby Wagner-el

Szinte még meg sem száradt a tinta Russell Wilson szerződésén a Seattle Seahawks vezetősége hosszútávra magához láncolta egy újabb kulcsjátékosát is. Tegnap bejelentették, hogy négyéves hosszabbítást kötöttek a középső linebacker Bobby Wagner-el.

Wagner-t a 2012-es Draft második körében választotta ki a Seahawks így idén lép szerződésének utolsó évébe. Az új szerződése 43 millió dollárról szól és 22 millió dollár garantált összeget tartalmaz. Wagner mostantól a liga történetének legjobban fizettet játékosa lett.

Amióta Wagner csatlakozott az NFL-hez posztjának egyik legjobb játékosának számít. A tavalyi szezonban ki kellett hagynia 5 mérkőzést is de még így kiemelkedő szezon futott. A szezon MVP szavazásán is kapott egy szavazatot.

Wilson és Wagner még évekig Seattleben fog játszani és a korábbi szerződéshosszabbítások miatt nagyon nyugodt lehet John Schneider general manager és Pete Carroll vezetőedző párosa. Wilson, Wagner, Jimmy Graham, Richard Sherman, Earl Thomas, Kam Chancellor, K.J. Wright, Michael Bennett, Cliff Avril és Marshawn Lynch érvényes szerződéssel rendelkezik 2017 végéig.

A Seahawks az utóbbi években fennállása legjobb éveit éli. Az elmúlt évtizedet Peyton Manning, Tom Brady, Aaron Rodgers, a Giants és a Steelers határozta meg de mindenki visszavonul és minden véget ér egyszer. Nagyon valószínűnek látszik, hogy a következő jónéhány év meghatározó csapata a Seahawks lesz.

(nfl.com, Fotó: seattlepi.com, ninerfans.com)