Ismét bajba került Aldon Smith

Aldon Smith újra a régi formáját hozza csak az a probléma, hogy nem futballpályán teszi mindezt. Ma délután kiderült, hogy tegnap este Santa Clara-ban letartóztatták a San Francisco 49ers linebackerét.

A 25 éves védő ellen ittas vezetés (Smith ezt a vádpontot tagadja), cserbenhagyás és vandalizmus a vád. 26 ezer dollár óvadék megfizetése után a mai napon szabadon engedték.

A 49ers vezetőségét nem lephette meg Smith újabb botránya mert már hozzászokhattak a játékos okozta problémákhoz. A tavalyi szezonban kilenc mérkőzést kellett kihagynia, 4 mérkőzést kábítószer fogyasztás és tiltott szerek használata, 5 mérkőzést pedig a korábbi balhéi miatt kellett kihagynia.

2013-ban már letartóztatták ittas vezetés vádjával majd a balhéját követően önkéntesen bevonult egy elvonóba. A jelek szerint nem értek el hosszútávú eredményt, már harmadjára tartóztatták le ittas vezetés miatt. De volt még engedély nélküli lőfegyver birtoklás és bombafenyegetés is. Ja és egy 2012-es házibulin le is szúrták a linebackert. Igen fordulatosan alakult az utolsó három éve.

"Azt akarom, hogy mindenki megértse ez most nem volt ittas vezetés. Máshogyan kezelik a történteket." - nyilatkozta Smith a KTVU-nak.

A hírek szerint Niners tulajdonosa Jed York még nem döntött Smith jövőjéről de az általános vélekedés szerint el fogják küldeni a védőt. Ráadásul ezt következmények nélkül megtehetik mert a fizetési sapkában egyetlen cent halott összeg sem maradna Smith után és 4.854 millió dollárt fel tudnának szabadítani.

Ha elküldik Smith-t akkor könnyen elképzelhető, hogy véget is ér az NFL-es pályafutása. Az utóbbi években a csapatok vezetői igyekszenek távol maradni a problémás játékosoktól. Ray Rice-nak egyetlen balhéja volt (bár igaz az nagyot szólt) és azóta nagy ívben elkerülik a csapatok.

(nfl.com, Fotó: .sportsworldreport.com, 49ers.com)