Lavonte David gigaszerződést írt alá a Bucs-szal!

A Tampa Bay Buccaneers és Lavonte David megegyeztek egy öt éves szerződéshosszabbításról, tudhattuk meg az NFL Network munkatársától, Rand Getlintől. A hírt pedig már a csapat hivatalosan is megerősítette.

Jó hír minden Bucs szurkolónak. Hisz a “hónap Kalóza” rovatunk szinte állandó szereplője egészen 2020-ig vörös mezben fog játszani.

Bár a szerződés részleteit hivatalosan még nem hozták nyilvánosságra, a Fox Sports munkatársa Peter Schrager szerint David a következő öt évben 50,25 millió fölött fog keresni. Az összegből pedig 25,560,000 dollár garantált.

Ez a tíz millió dollár átlagosan évente pedig Lavonte Davidet a legjobban fizetett 4-3-as szélső linebackerré tette a ligában. Összehasonlításképpen DeAndre Levy, 8,4 milliót kap évente. Míg a legjobban fizetett középső linebackertől, Bobby Wagnertől is alig marad el ez az összeg. Az ő keresete évi 10,750,000 dollár. Bár itt el kell mondani, hogy Wagner szerződése jóval kevesebb garantált összeget tartalmaz.

Lavonte David szerződéséhez ezen két játékos új kontraktusa szolgált mintául. Hisz mindkettő ebben a holtszezonban született, így jócskán felgyorsíthatta a tárgyalásokat a Bucs, és a játékos között. És bár a szerződés értéke hatalmas, Lavonte David a legjobb 4-3-as szélső linebacker a ligában, mióta 2012-ben először a pályára lépett. Már újonc évében rekordokat állított be. Majd 2013-ban bemutatott öt interceptiont, kilenc levédekezett passzt, két kierőszakolt fumble-t, hét sack-ket, és ott volt a liga legjobb játékosai között, szerelések tekintetében is. Nem is beszélve itt a negatív yardos szerelésekről. Persze mindezt Greg Schiano, “blitzeljük szét a világegyetemet” jellegű védelmi sémájában.

Sajnos a dolog azonban még is hálátlan maradt a számára. Köszönhetően annak, hogy az NFL leginkább a 3-4-es felállásban munkálkodó pass rusher linebackerekre összpontosít. Ennek köszönhetően Lavonte David majd minden évben lemarad a Pro Bowl jelölésről. Mióta pedig Lovie Smith a Bucs edzője David hatékonysága is némiképpen csökkent. Bár ez inkább tudható be Lovie Smith játéksémájának, mintsem Davidnek magának. Mert bárki, bármit is mondjon. Lavonte David jelenleg a Buccaneers legértékesebb játékosa. Szerződésének hosszabbításáról pedig hamarosan hivatalos sajtótájékoztatót is fognak tartani.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com