Visszavonul Osi Umenyiora

A New York Giants korábbi defensive endje Osi Umenyiora tegnap bejelentette, hogy végleg szögre akasztja a sisakját.

A jelenleg 33 éves védő csapat nélkül maradt az idei offseasonban és végül azért döntött a visszavonulás mellett mert nem kereste fel az egyik meg nevezett csapat amelynél el tudta volna képzelni a további pályafutását.

Umenyiora nem árulta el, hogy melyik csapatra is gondolt pontosan de nem okozhat nagy meglepetést a válasz. A bejelentés után azonban megkeresték és egy napos szerződést ajánlottak a számára így Giants játékosként fog visszavonulni a kétszeres Super Bowl győztes védő.

Umenyiora-t a 2003-as Draft második körében választotta ki a Giants. Hónapról hónapra jobban teljesített és 2005-ben a csapat kezdőjátékosának számított. Pályafutásának legjobb szezonját futotta, 70 tacklet és 14.5 sacket szerzett így még az alapszakasz vége előtt 41 milió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a csapattal.

Kilenc szezon után végül távozott és az Atlanta Falcons csapatánál folytatta a pályafutását de ahogyan az lenni szokott a késői váltás nem sikerült túl jól. 59 sacket, 10 sacket, 1 interceptiont és 3 kierőszakolt fumblet szerzett a Falcons játékosaként.

Umenyiora pályafutása során 435 tacklet, 85 sacket, 1 interceptiont, 35 kierőszakolt fumblet és 2 touchdownt szerzett. Két szezon után beválasztották a Pro Bowl és az All-Pro keretbe is és két alkalommal megnyerte a Super Bowl a Giants csapatával.

(nfl.com, Fotó: nypost.com, uwcchina.com)