RG3 elvesztette a versenyt, Kirk Cousins a Redskins kezdő irányítója

unnamed.jpgJay Gruden vezetőedző bejelentette azt amire azért már napok óta számítani lehetett, azaz Kirk Cousins lesz a Washington Redskins kezdő irányítója az idei alapszakasz kezdetekor. Nemrégiben még a korábbi elsőkörös picket, Robert Griffin III-t nevezték ki kezdőnek de az utóbbi hetek történései mindent megváltoztattak.

"A filmek alapján amiket kielemeztünk, az idei offseason edzések és az edzőtábor alapján eldöntöttük, úgy érezzük, hogy Kirk Cousins-al van a legnagyobb esélyünk a győzelemre ezért mi Őt választjuk. Ez Kirk csapata" - nyilatkozta Gruden.

RG3-at tulajdonképpen agyonverték a Detroit Lions elleni második előszezon mérkőzésen és végül agyrázkódás miatt idejekorán be kellett fejeznie a találkozót. Az irányítónak át kellett esnie a szokásos protokollon. Először zöld utat kapott majd az eredményt megkérdőjelezte egy független neurológus így ki kellett hagynia a Baltimore Ravens elleni hétvégi mérkőzést.

Ezzel viszont bizonyíthattak a tartalékok. Cousins mellett Colt McCoy is pályára lépett a Ravens ellen és tulajdonképpen mindketten éltek is a kínálkozó lehetőséggel. Cousins 27 passzából 20 volt sikeres, 190 yardot, 1 touchdownt és 1 interceptiont szerzett. McCoy 12 passzából 10 volt sikeres és 2 touchdownal zárta a mérkőzést.

RG3 elvesztette a versenyt és Gruden a mai nyilatkozatában nem árulta el, hogy a második vagy a harmadik számú irányító lesz miután zöld utat kap majd az orvosoktól. A legújabb események után egyre reménytelenebbé válik a korábbi reménység helyzete, mert nem csak az edzői stáb bizalmát kezdi elveszteni hanem egyes hírek alapján a támadófal tagjai sem rajonganak túlságosan az irányítóért.

(nfl.com, Fotó: sportsworldreport.com)