Kirk Cousins Achilles-ín szakadást szenvedett, a szezonban már nem lép pályára

Hosszú rehabilitáció vár a Vikings kezdő irányítójára, Kirk Cousins-ra, aki a Packers elleni meccsen egy szerencsétlen mozdulat miatt sérült meg.

Bár már tegnap tudható volt és meg is írtuk a meccs összefoglalójában, ezt most a hivatalos megerősítés arról, amit sajnos már tudtunk. Cousins Achilles-ín szakadást szenvedett a legutóbbi mérkőzés negyedik negyedében, ami miatt a szezon hátralévő részében már nem láthatjuk őt a pályán. Nem kontakt közben történt meg ez a sajnálatos eset, hanem csak egy szerencsétlen mozdulat okozta.

A pályáról még lesántikált, bár a kispadot már csak a bal lábán ugrálva tudta elérni. A gyors oldalvonali vizsgálat után elindultak vele az öltözőbe, ekkor még saját lábon próbált meg haladni, de végül kénytelen voltak a kis kocsira ültetni és azzal bevinni azt öltözőbe.

A mérkőzés után egy győztes csapattól szokatlan módon csend uralta az öltözőt és az odavezető folyosót is, mindenki Kirk-ért aggódott. Mikor beértek a játékosok az öltözőbe Cousins első kérdése az volt a támadó falember Dalton Risner felé, hogy ugye nyertünk.

A meccs utáni sajtótájékoztatón a csapat vezetőedzője, Kevin O’Connell elismerte, hogy Cousins sérülése súlyos, az Achilles-ét érte a sérülés, további vizsgálatok szükségesek. Ekkor már tényként kezelte mindenki a sérülést, mert az MRI az leginkább csak megerősíti a sérülés tényét. Ez ma meg is történt, így most már hivatalosan is vége Cousins szezonjának.

img_0195.jpeg

És, hogy mi lesz most? A csapatnál az aktív keretben Jaren Hall van mint irányító, más nincs. Nick Mullens még egy meccsig biztosan IR listán marad, csak a Saints ellen térhet vissza, ha felépült. A tartalékok között ott van Sean Mannion is, aki felhozható az aktív keretbe, de kitudja megéri-e, backupnak mindenképp fel lesz hozva szerintem.

Cserélni más csapatokkal mindössze kedden estig lehet, de nyilván vagy nagyot kell mondani a Vikings-nak, amivel évekre elbúcsúzik a jó draft pickek-től vagy hoz egy már kipróbált és NFL-t is látott irányítót.

Jelenleg az alábbi nevek merültek fel a találgatások során, akik a szezon végéig vezetnék a csapatot:

Carson Wentz, Nick Mullens, Jaren Hall, Sean Mannion, Nick Foles, Matt Ryan, Jacoby Brisett, Case Keenum , Colt McCoy és ott van még a már kétszer visszavonult, 46 éves Tom Brady.

Cousins egyébként karrierje során sérülés miatt egyetlen meccset sem hagyott még ki. 2021-ben a Covid szabály miatt egy meccset ki kellett hagynia, de ugye az nem sérülés.

Hamar ki kell terítenie a kártyáit a Vikings-nak, várjuk, hogy mi lesz.

Forrás:

Minnesota Vikings Magyarország

hungarianvikings.com

Fotó: skysports.com