Vereség a Raiders harmadik előszezon mérkőzésén

A Raiders hajnalban lejátszotta a harmadik előszezon mérkőzését, a másodikat hazai pályán és sajnos vereséggel zárult a találkozó. 31 másodperccel a mérkőzés vége előtt touchdownt szerzett az Arizona Cardinals amivel megnyerte a találkozót. Ezzel 1-2-re módosult az idei előszezon mérleg.

A találkozó igen felemásra sikeredett mert teljesen ellentétes félidőket láthattunk. Az első csapatok tulajdonképpen hozták a mérkőzést, 15-3-as vezetéssel vonulttunk az öltözőbe. A második félidő már jóval gyengébben sikerült de előszezon révén nem számít az eredmény.

A meccs legjobbjának nyugodt szívvel megválaszthatjuk Khalil Mack-et. A 24 éves védőnk tavaly nagyon jó szezont futott és minden szakértő kiugró évre számított tőle de ahogyan eddig teljesített az szerintem minden elvárást felülmúl.

Mack-et az edzők az idei szezonban átképezték defensive endnek így most egy linebacker - DE kombinációként játszik. Hajnalban folyamatosan a Cardinals backfieldjén vadászott, 2 sacket és 1 kierőszakolt fumblet szerzett. Amikor pedig nem ért oda az irányítóhoz akkor is folyamatosan nyomás alatt tartotta Carson Palmer-t.

Mack mellett nagyon jól teljesített az idei szezonban szerződtetett Nate Allen, Malcolm Smith és az idei második körös pickünk Mario Edwards Jr. is. Allen 2 interceptiont, Edwards 2 sacket szerzett és Smith 9 tacklelel zárta a mérkőzést.

Az első félidőben szétszedtük a Cardinals offensét, a támadófal sok esetben azt sem tudta, hogy merre jár. Palmer csak 36%-os pontossággal passzolt, 2 interceptiont szerzett és javarészt nem az elkapóit, hanem az Őt támadó Fosztogatókat kellett figyelnie. A passzjáték mellett a futójátékot is megöltük így az első defense sorunkra egy rossz szavunk se lehet.

Na de a másik oldalon az offense már közel sem volt ilyen biztató. Derek Carr 34 passzkísérletéből 18 volt sikeres, 213 passzolt yardot és 1 interceptiont szerzett. 60-as QB-ratingel zárt de ami fontos, hogy elég idegesen és pontatlanul játszott. A kulcsszituációkban sietett és rossz döntés hozott.

A pontot az I-re a harmadik félidő elején tette fel amikor az interceptionjéből pick six lett. Elkapó nem volt a közelébe és könnyen elképzelhető, hogy valaki hibázott és rossz utat futott be de szinte féloldalasan csak odaszúrta a labdát mert kapkodott a védők miatt. Az alapszakaszban magabiztosabb teljesítmény és határozottabb befejezések kellenek.

Az elkapó Amari Cooper jó volt de talán miatta egy kicsit egysíkúvá vált a játékunk. Carr passzolja oda Cooper-nek és kész. Többet kellene variálni a hívásokat és több alkalommal is célba kellene venni Michael Crabtree-t és Rod Streater-t is.

A passzjátékon még csiszolni kell de nem reménytelen amit sajnos nem tudunk elmondani a futójátékról. A tavalyi szezonban futottunk így, de visszagondolva talán még az se volt ilyen borzasztó. A mérkőzés legeredményesebb Raider-e Trent Richardson lett a brutálisnak mondható 19 yardjával amelyből 15-öt egyetlen playben (bár az nem volt rossz) szedett össze.

Öt futójátékosunk (a fullback Marcel Reece-t is ideszámolva) 20 futókísérletből 25 futott yardot szerzett. Ez egy minősíthetetlen 1,25 yardos átlagot jelent futósonként. Megváltoztatták az edzői stábot, idehozták nagy pénzért centernek Rodney Hudson-t mert jobban támogatja a futójátékot de ha csak ennyit tudunk akkor ne fussunk. Az RB-k helyére hozzunk elkapókat és kész.

Összességében bőven maradhatott hiányérzetünk a mérkőzés után de azért biztató játékot mutatott a csapat. A védelemmel elégedettek lehetünk de a támadósoron még azért bőven van mit javítani. A passzjáték legyen pontosabb és nem ártana elkezdene futni is a mérkőzéseken mert amit a Cardinals ellen láttunk az nem futójáték volt.

Az utolsó előszezon mérkőzésünket pénteken hajnali 4 órakor játsszuk le a Seattle Seahawks vendégeként. Tavaly is a Seahawks ellen zártuk az előszezont amikor megvertük a címvédőt de egy keserves szezon következett. Ha választani lehetne akkor veszítsünk pénteken és fussunk egy jó szezont. Majd kiderül.

Fotó: raiders.com, raiders.com, sfbay.ca, zimbio.comm, newsbk.com

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu