Az álom folytatódik - A rögbiszörny túlélte a végső keretszűkítést

Folytatódik az idei offseason egyik leghihetetlenebb története. Tegnap bejelentették, hogy az ausztrál rögbiszörny, azaz Jarryd Hayne túlélte a végső keretszűkítést és bekerült a San Francisco 49ers 53 fős keretébe így jövő héten már tétmérkőzésen is pályára léphet az NFL-ben.

A bejelentés azért nem okozott hatalmas meglepetést mert Hayne igen népszerűvé vált a tengerentúlon és jól teljesített az előszezon mérkőzéseken is. Visszahordóként és futóként is kipróbálták a játékost. Több szép visszahordása volt bár az igaz, hogy még bőven van mit csiszolni a technikáján.

Hayne nagyon optimista volt mert pár napja kiírta a Twitter oldalára, hogy bekerült az 53 fős keretbe. A csapat vezetőedzője Jim Tomsula rögtön lehűtötte a kedélyeket de végül a játékosnak lett igaza. Pedig ez nem volt egyszerű és nagyon sokat kockáztatott mert egy igazán sikeres rögbis pályafutást hagyott maga mögött, hogy bekerülhessen az NFL-be.

A hivatalosan running backnek feltüntetett játékos 25 futókísérletből 175 futott yardot (igen jónak minősülő 7 yardos átlag) és 35 elkapott yardot szerzett. Az edzők és a csapattársak is elismerően beszéltek róla, különösen a fizikumát és a sebességét dicsérték. Colin Kaepernick is nagyon elégedett volt vele.

(nfl.com, Fotó: sportsnaut.com)