Jason Pierre-Paul-t megvizsgálja a Giants orvosi stábja

A mai napon sor kerül a találkozásra a New York Giants vezetősége (főként az orvosi személyzet kerül majd előtérbe) és a csapat defensive endje Jason Pierre-Paul között.

JPP a pályafutása szempontjából is sorsdöntő vizsgálatra érkezik. A hírek szerint a pass rushert ma fogják először megvizsgálni a csapat orvosai azóta, hogy a mára már híresé vált Függetlenség napi tűzijáték baleset miatt amputálni kellett az ujját.

Az NFL Media szakértőjének, Ian Rapoport-nak az értesülései szerint a vezetőség véleménye szerint JPP idei szereplését már egyfajta bónuszként kell értékelni de jelenleg nem lehet megjósolni, hogy mikor léphet újra pályára a defensive end.

A játékos egészségügyi állapota mellett természetesen a pénzről se feledkezzünk meg. JPP 14.8 millió dolláros franchise taggel rendelkezik amit nem vont vissza a Giants. Ha visszavonják akkor ez a pénz halott összeggé válik és "csak" annyit nyernek vele, hogy nem kell kifizetniük az összeget.

Az igaz, hogy a Giants nem vonta vissza a taget de még a játékos sem írta alá. Ha aláírja és érvényben lép a szerződése akkor a vizsgálat eredménye szerint nem-futball listára kerülhet a játékos amivel mérkőzésarányosan elbukja az első hat mérkőzésre szóló pénzét. JPP valószínűleg ezért maradt ilyen sokáig távol.

(nfl.com, Fotó: newyorkstateofsports.com)