A Falcons játékosaként folytatja a korábbi 1/1-es támadófalember

Tegnap bejelentették, hogy az Atlanta Falcons szerződtette a Miami Dolphins és a St. Louis Rams korábbi játékosát Jake Long-ot. A bejelentés nem okozott nagy meglepetést, hiszen már korábban tudni lehetett, hogy hacsak valami csoda nem történik akkor a Falcons lesz a szabadügynök offensive tackle következő csapata.

Long-ot a 2008-as Draft első helyén választotta ki a Miami Dolphins és öt szezonon keresztül volt a csapat játékosa. 2013-ban a piac egyik legkeresettebb játékosa volt és négyéves 36 millió dolláros szerződést kötött a Rams-el de csak két évet töltött ki a szerződéséből mert az idei offseasonban megváltak tőle.

Az elküldésében szerepet játszott a sérülése de természetesen főként anyagi okok álltak a cut hátterében. Long az idei szezonban 10.5 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából és március 14.-én ki kellett volna neki fizetni egy 4 millió dolláros garantált összeget.

A tackle elküldésével 8 millió dollárt szabadított fel a Rams az idei fizetési sapkából és 2.5 millió dollár halott összeg maradt utána.

Long még mindig a liga egyik legjobb bal tacklejének számít de a visszatérő sérülések elég sok kérdést vetnek fel vele kapcsolatban. Sorozatban a negyedik szezonját fejezte be sérültlistán és a Rams-nél eltöltött két szezonja keresztszalag szakadás miatt ért véget.

A jelenleg 30 éves Long-nak most sikerült csapatot találnia de ezzel még korántsem nyugodhat meg mert be is kell verekednie magát a kezdőcsapatba. A bal oldali tackle posztján a csapat a tavalyi elsőkörös pickje Jake Matthews szerepel és nem valószínű, hogy Long ki tudná Őt szorítani a kezdőcsapatból. Így marad a jobb tackle posztja ahol Ryan Schraeder-el kell felvennie a versenyt.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com, latinpost.com)