Ealy piszkosul jó munkát végzett

Néha a defensive line-ban többféle játékot kell játszani, hogy a csapattársak meg tudják csinálni a játékot.

A vasárnapi szezonnyitó a Jaguars ellen egy ilyen nap volt a defensive end Kony Ealy-nek, aki nem került be a statisztikák közé, de pozitív értékelést kapott a vezetőedző Ron Rivera-tól.

"Azt hiszem, Kony jól játszott." mondta Rivera hétfőn. "Ezt nem tükrözi a statisztika, de ha visszanézed, láthatod azokat a játékokat, amiket neki köszönhetően csináltak meg a csapattársai. Ezek azok a dolgok, amik fellelkesítenek. Piszkosul jó munkát végzett ezen a héten. Megduplázódott időnként a futó játékok során és felvett két blokkot, tartotta a támadási pontot nagyon szépen, és lehetővé tette a linebacker-eknek, hogy szabadon fussanak."

"Azt tettem, amit tennem kellett a csapatomért." mondta Ealy.

Mégis, Ealy-nek magasak a személyes elvárásai, és még többet akar hozzátenni, különösen az irányító siettetésében.

"Nagy nyomást raktam ma magamra. Legalább egy sack-et akarok meccsenként." mondta Ealy. 

Ealy megérti, hogy lesznek olyanok, akik kételkednek benne, miután statisztikailag nem ért el semmit a szezonnyitón, de vállalja a kihívást.

"Ez feltölt energiával és várom a jövő hetet, így keményebben tudok kijönni. Mindig is kételkedtem a játékom bizonyos részeiben és ez hozta ki a legjobbat belőlem." mondta Ealy.

Addison-nak egyértelmű a szerepe: Miután Mario Addison két sack-et és egy ütést ért el a Jaguars irányítóján, Blake Bortles-en a vasárnapi győzelem során, Rivera-t megkérdezték, van e olyan forgatókönyv, ahol a defensive end gyakrabban játszik.

"Leginkább 2nd&long, 3rd down szituációs pass rusher." mondta Rivera.

És a Panthers-ben egy pass rusher-nek konkrét szerepe van. Addison, aki kulcsfontosságú alakja a speciális csapatnak is, nagyon hatékony tud lenni, amikor friss.

"Egy srácot az ő méreteivel nem akarsz ott látni minden snap során egyre jobban elfáradni." mondta Rivera. "Ha van egy meccs, ahol vezetsz a negyedik negyedben, a lehető legfrissebbnek akarod tudni. Láthattad milyen az, amikor egy ilyen fickó készen áll."

Shaq a védelem adu ásza: A rookie linebacker Shaq Thompson a defensive snap-ek 25 százalékában volt a pályán vasárnap, és bár a Jacksonville személyi cseréi is szerepet játszottak ebben, Rivera azt mondta, az első körös pick valószínűleg hasonló terhelést fog kapni az egész szezonban.

A sokoldalú Thompson egy kicsit mindenes a Carolina védelmében, az offense-ek nem feltétlenül tudják, hogy a Panthers nickel vagy formációt játszik, amikor a pályán van.

"Pontosan ez az." mondta Rivera. "Csak azért, mert ott van a pályán, az nem jelenti azt, hogy az egyik, vagy a másik felállást választottuk."

A speciális csapat értékelése: Rivera elégedett volt a védekező csapat munkájával, amely segített a Carolina-nak megnyerni a pozíciós csatát a Jaguars ellen.

"Azt hiszem, a védekezés elég jó volt." mondta Rivera. "Megnyertük a pozíciós csatát, és ez az egyik dolog, amire figyeltem."

Csalódott volt azonban a kimaradt mezőnygól miatt a negyedik negyed végén.

Rivera tudja, hogy az ellenfelek megpróbálják kihasználni a mezőnygól blokkolók előretörését, és ez egy olyan dolog, amit a csapat nem engedhet meg újra.

"Túltöltötték az egyik oldalt, Chris Clemons pedig képes volt beugrani és felrakni a kezét." magyarázta Rivera. "Szeretném látni, hogy egy kicsit keményebbek vagyunk. Ez rossz szájízt hagy maga után. Ezen felül kell kerekedni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: seattlepi.com