Velasco ismerős helyzetben

A régi öltöző nem az egyetlen dolog, amire Velasco nagy részletességgel emlékszik.

"Biztosan készen állok a játékra." mondta, megjegyezve, hogy ismeri a Carolina rendszerét. "Ha a 46 srác között leszek vasárnap, biztosan meg tudom csinálni."

Velasco, aki hét meccsen kezdett guard-ként a Panthers-ben tavaly, újra aláírt a Carolina csapatához csütörtökön. Kezdő volt 11 meccsen centerként a Pittsburgh Steelers-ben 2013-ban, és 13 meccsen centerként a Tennessee Titans-ben 2012-ben.

Az első edzésén Velasco néhány alkalommal az első csapattal is gyakorolt centerként.

"Most már Fernando is tartalék center, mint (Mike) Remmers és Chris Scott." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Próbálj olyan srácokat szerezni, akik több pozíciós offensive linemen-ek a kezdők után, és ez az, amit mi próbálunk csinálni. Megpróbáljuk megtalálni azokat a srácokat, akik nem egyposztos játékosok. Tavaly guard-ként volt kezdő nálunk, így nagyon jól tudja ezt is, és játszott centerként a Tennessee-ben."

Velasco az előszezont a Titans csapatában töltötte - ahol az első öt NFL szezonját játszotta, mielőtt Pittsburgh-be ment 2013-ban -, de lemondtak róla a 75 fős keretszűkítésnél.

"Meglepett, amikor elengedték, így ez egy jó helyzet volt a számunkra, hogy visszahozzuk a csapatba nagyon gyorsan." mondta Rivera. "Képesek voltunk néhány ismétlést elvenni Kalil-tól ma, és hagytuk, hogy Fernando dolgozzon az első csapattal."

A jelenlegi tackle helyzet Remmers és bal tackle Michael Oher mögött elég aggasztó. A tartalék tackle Nate Chandler sérült tartalék listára került csütörtökön, miután problémák adódtak azzal a térdével, amely miatt kihagyta az utolsó öt meccset tavaly.

"Az orvosok úgy érezték, ez a legjobb." mondta Rivera. "Hidd el, szétnéztünk és megnéztük a lehetőségeket. Igazán kerestük. Jelenleg Amini (Silatolu) az elsődleges tartalék tackle, Chris Scott pedig a vészhelyzeti tartalék tackle."

Velasco érkezésével felszabadult Silatolu, aki még soha nem játszott tackle-ként NFL alapszakasz meccset, így most már összpontosíthat a guard szerepre.

Velasco ismeri mind a három belső line pozíciót, és tudja, az edzői stáb játszatni fogja, ha kell. Jelentős időt töltött a támadófal edzőjével, John Matsko-val az edzés közben, majd az erőnléti edzővel, Joe Kenn-nel - más néven "House" - az edzés után.

"Matsko mester gondoskodni fog arról, tudom, hogy minden egyes részletet tudjak. Fel fog készíteni a játékra." mondta Velasco. "Én már dolgoztam House-al. Megterhelt egy kicsit, volt egy jó üdv-újra-itt edzésem. Jó érzés újra itt lenni, és ennyi ismerős arc között lenni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: wjbf.com