Allen máris otthon érzi magát Carolina-ban

Carolina ismeretlen terület Jared Allen-nek. Új város, új szekrény, új edző, új csapattársak.

De ennyi változás közepette is, Allen valóban visszatért a komfort zónájába a pályán, és ez legfőképpen a Chicago Bears-el kötött trade-nek köszönhető.

Allen külső linebacker-t játszott a Bears újonnan épített 3-4-es védelmében. Nem volt hatékony pass rusher-ként, pedig 134 sack-et szerzett karrierje során - a legtöbb az aktív játékosok között - 4-3-as defensive end-ként.

"Nem vagyok 3-4-be való srác." mondta Allen.

A trade a legjobb megoldás volt minden érintett számára.

Hétfőn Allen készen állt, hogy bemenjen egy Bears meeting-re, akikkel még mindig keresték az első győzelmet. Útközben kapta a hírt.

Szerdán már a Panthers edzőpályáján volt, akik szeretnék megszerezni a negyedik egymást követő győzelmet idén.

"Ez egy kicsit szürreális." mondta Allen.

A Panthers-nek azonnali segítségre volt szüksége a defensive line-ban, mert Charles Johnson a sérült tartalék listára került, így egy feltételes 2016-os draft pick-et adtak Allen-ért. Jobb oldali defensive end-et fog játszani, amit mindig is tudott.

"Úgy érzem, itt tudok gyorsabban és erősebben játszani. Itt van a szívem és az otthonom - egy 4-3 védelemben." mondta Allen.

És ez a 4-3-as védelem elég jó tud lenni. Top10-es egység már három éve, a Carolina támadó, nyüzsgő stílusa nagyban kíváncsivá tette Allen-t.

"Kellemesen bizsergető, hogy itt lehetek." mondta. "Ha egy D-lineman vagy egy defensive játékos vagy, ez egy nagyon vonzó hely. Kemény védekezést játszanak, gyorsan játszanak és mennek az irányító után. Úgy tűnik, hogy a srácok fejlődnek itt."

Allen is fejlődni fog itt? Nincs kétség efelől Allen fejében, de megérti, hogy miért lehet némi kétsége a fanyalgóknak.

Az ötszörös Pro Bowler 33 éves, és egy olyan szezonon van túl, amely során küzdött a tüdőgyulladással és mindössze 5,5 sack-et szerzett.

"A fenébe is, tavaly, amikor játszottam (a Panthers ellen), 109 (kg) voltam." mondta Allen, aki most visszakapta a rá jellemző 115 kg-os súlyt. "Harcoltam ezzel egész évben. Mégis visszakaptam. Amikor a pályán vagyok, a legjobb akarok lenni. Tavaly nagyon nehéz volt. Öt és fél sack alatta van a normámnak. Mindent tudok a sack-ekről, és rendkívül magasra tettem a lécet magamnak."

Allen olyan magasra tette a lécet, amit már elért egyszer könyörtelen erőfeszítéssel és lelkesedéssel. És soha nem félt megmutatni színes személyiségét.

Most, a 12. szezonban, ez nem változott, és az égető vágy, hogy nyerjen egy Super Bowl-t, ez hajtja őt előre.

"Mondtam a srácoknak, hogy jövök dolgozni minden egyes nap, és a legjobbat fogom nyújtani." mondta Allen. "Beállok a sorba, jól érzem magam, és szájba verek mindenkit."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlottemagazine.com