Előzetes: Vikings - Broncos - 4. hét

Preview Vikings-Broncos_RegSeason4_1Komoly feladat előtt a csapat, idegenben kell legyőzni a Denver Broncos csapatát.

Ebben a fordulóban a cél nem más, minthogy a mérlegünket 3-1 -re módosítsuk. Ehhez viszont az kell, hogy idegenben nyerjünk a Denver Broncos csapata ellen. Nem lesz könnyű feladat, de úgy kell hozzáállni, hogy győzünk. Hogy is tehetné ezt másképp egy sikerre hivatott csapat.

Az első heti blama után szépen fejlődünk és múlthéten a Chargers ellen, már idei második sikerünket hoztuk, ráadásul elég könnyedén. Na persze nem feltétlen a támadóknak köszönhetően, akiknek az első félidőben impotens volt a játékhoz való hozzáállásuk.

Szerencsére jött AP és újra megmutatta, hogy ő még mindig tud. 2 futott TD mellé hozott egy újabb 100+ yardos meccset. Na, most ez a Denver védelme ellen nem lesz ilyen „könnyű”. A Broncos defense ugyanis ligaelitnek számít, bárkinek meg tudják nehezíteni a dolgát. Itt most sok fog múlni azon, hogy a támadófalunk mennyire tudja segíteni Peterson dolgát és nyitni neki az utat.

Az utóbbi időben időbe előtérbe került Zach Line szerepeltetése. A remek futóátlaggal rendelkező FB-t (2 futás, 2 yard, 2 TD) a már említett blokkoló poszton is próbálgatják.

Az elkapósorból sajnos kihullott Charles Jonhson és Jarius Wright játékára sincs sok esély ma. Így esélyt kaphat az eddig mindig inaktív Stefon Diggs, akit sokan várnak már a pályára. Diggs az előszezonban megmutatta, hogy mit tud, érthető a szurkolók felháborodása az eddigi mellőzése kapcsán.

Irányító poszton egyértelműen a Denver áll jobban. Most tényleg nem akarom Teddy-t piszkálgatni, de valami nagyon nem stimmel az ifjú irányítónál. Első meccsén alig talált embert, azóta meg nem is igazán próbálkozik igazán nagy játékokkal. Ennek tetejébe nem is úgy viselkedik, mint egy csapatvezér. Mikor a védelem van fent, akkor csak ül a padon és bámul maga elé, ahelyett, hogy tüzelné a többieket. Ráadásul 1 TD passza mellé 2 interceptiont tud felmutatni idén, ez nagyon kevés.

Bármennyire is erőltetjük a futójátékot, passzok nélkül halott az egész. Nem futhat Peterson egy meccsen hatvanszor, bármennyire is szeretné vagy tudna.

A védelem viszont fenomenális idén. A Chargers-nek esélyt sem hagytak a múlthéten, Griffen vezetésével az egyik legjobb defense. Nem lesz ott Andrew Sendejo, helyette Robert Blanton kezd majd Smith mellett safety poszton. Jabari Price és Justin Trattou továbbra sem bevethető a védelemben.

Nagy szél nem várható a Mile High Stadium-nál, így elvileg ez nem okozhat gondot Walsh-nak. Sokkal inkább az idei kiegyensúlyozatlansága, bár a San Diego ellen mindent berúgott.

A meccs ma magyar idő szerint 22:25 -kor kezdődik, szoros meccsen akár győztesként is kijöhetünk belőle.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com