A Giants tight end életéért küzdenek az orvosok

A New York Giants tight endje Daniel Fells több mint egy hete kórházba került és igen rossz hírek érkeztek az állapotáról. A játékosnál MRSA kórt diagnosztizáltak, a tegnapi hírek szerint a lába megmentéséért küzdenek az orvosok de a legfrissebb hírek szerint az életét fenyegeti a kór.

MRSA-fertőzés

(az egeszsegkalauz.hu leírása alapján)

Jellemzően súlyos kórházi fertőzés, amelyet az ún. methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) baktérium okoz. Nevében is szerepel, hogy már nem reagál, azaz rezisztens az egyik, staphylococcus fertőzés esetén alkalmazott antibiotikumra.

MRSA-fertőzés leggyakrabban kórházakban, egyéb egészségügyi intézményekben bent fekvő betegeken fordul elő (pl. ápolási otthonok, dialízis-centrumok). Ha itt fordul elő, akkor HA-MRSA-nak nevezik, ami arra utal, hogy a kórházi, egészségügyi ellátás során fertőződött a beteg. Tipikus, hogy invazív beavatkozás során adódik elő, orvosi eszközök használata kapcsán mint pl. műtéti beavatkozás, intravénás kanül, ízületek pótlása.

Létezik egy másik típusú MRSA-fertőzés, a közösségben, a populációban szerzett változat, ezt CA-MRSA névvel illetik. Általában egy fájdalmas bőrjelenséggel indul. Leggyakoribb a test-test kontaktussal való terjedése, tehát pl. gyakori lehet gyermekápolási intézményekben, nagyobb tömegekben, vagy a sportok között a birkózóknál.

Egyes hírek szerint Fells a CA-MRSA típust kapta el. A Giants múlt hét hétfőn sérültlistára tette a játékosát de mostanra kiderült, hogy a játékos pályafutása már másodlagossá vált. A diagnózis után a Giants fertőtlenítette az öltözőket, edzőtermeket és közös helyiségeket is, hogy a kór ne terjedhessen tovább.

A hírek szerint Fells a kórházba kerülése óta már 5 műtéti beavatkozáson átesett és még jó néhány vár rá. A Bleacher Report munkatársának, Jason Cole-nak a legfrissebb információ szerint a játékos pályafutása véget ért, az életét fenyegeti a kór és a lábának egyes részeit már el is távolították az orvosok.

(nfl.com, bleacherreport.com, Fotó: newyork.cbslocal.com)