Visszatekintés az első negyedre

A legjobb támadó játékos: QB Cam Newton

Eltekintve Ed Dickson csodás fumble visszahordásától, Newton szerezte a Carolina összes offeensive TD-jét a négy meccsen - hét passz és két futás után.

Az atlétikai képessége volt a motorja az offense-nek, életben tartva a drive-okat időben történő kiforgásaival, és megtalálta a szabad célpontokat a downfield-en, amikor megszökött a nyomás elől.

A legjobb védekező játékos: CB Josh Norman

Egy erős érv van Norman mellett, hog jelenleg miért a legjobb védekező játékos az NFL-be. A statisztika: a liga legjobbja négy interception-nel, a liga legjobbja két interception utáni touchdown-nal, egy kikényszerített fumble, egy fumble recovery és nyolc passz levédekezés. Micsoda kezdet.

A legjobb újonc: LB Shaq Thompson

Az első körös pick eddig úgy játszott, mint egy első körös pick. Megmutatta robbanékonyságát és testiségét - két tulajdonság, ami a Panthers megtetszett, amikor felfigyelt az egykori washingtoni linebacker-re. Thompson végrehajtja a feladatokat, és az újonc hibákat a minimumon tartja. Jól teljesít a meghatározó szerepében, és van rá esély, hogy szerepe bővülni fog, ahogy a szezon folytatódik.

A legnagyobb meglepetés: DE Ryan Delaire

A draftolatlan újonc egy meccsen játszott, mióta aláírt a Redskins gyakorló csapatából, és máris a csapat legjobbja holtversenyben két sack-el. Azonnali hatással volt a csapatra egy valószínűtlen kiindulópontból. A Carolina nagyobb nyomást akart helyezni az irányítókra, és Delaire hozta is azt az első meccsén, a Buccaneers ellen.

A meg nem énekelt hős: LB Thomas Davis

A linebacker Luke Kuechly és defensive end Charles Johnson kiesésével Davis volt folyamatosan a vezére a védelemnek. A csapat legjobbja 36 tackle-el és már két passz levédekezése és egy kikényszerített fumble-je is van. Miután fájdalmas mellizom sérülést szenvedett a 3. héten, Davis a pályán volt a következő héten, a csapat legjobbja volt 11 tackle-el a 4. héten.

Offense elemzés: Newton volt a vezér, és ahogy játszott, úgy játszott az offense. Összességében a támadófal egyenletes munkával védte meg a mobil irányítót, de a futójáték Newton nélkül nem eleget haladt előre. A running back Jonathan Stewart a legjobb futó 220 yarddal, 3,7 yardos átlaggal, de Newton szerezte a csapat mindössze két futott TD-jét. A passz játék során a tight end Greg Olsen a rá jellemző megbízható formáját hozta, és az elkapó Ted Ginn Jr. azonnal megmutatta, miért volt a Carolina annyira izgatott, hogy visszatért. Ginn vezeti a csapatot három touchdown elkapással és 17,2 yardos elkapásonkénti átlagával.

Defense elemzés: A Panthers már megmutatta csapatvédekezését. Kuechly, a vezető középen csak fél meccset játszott, de a Carolina továbbra is megcsinálta. A Panthers második helyen áll a ligában 11 labdaszerzéssel. Korlátozták a nagy játékokat a levegőben, a liga legjobbjai, 5,7 yardot engednek passz kísérletenként. És a Panthers 3,8 yardos futásonkénti átlagával a nyolcadik legjobb az NFL-ben.

Special team elemzés: A védekező és a visszahordó egységek már működőképesek, de a mezőnygól egység aggodalomra ad okot, miután két rúgásukat is blokkolták az első két hétben. A kérdés megoldódni látszik, Graham Gano értékesítette az utolsó öt mezőnygól kísérletet. 

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: thebiglead.com