A szezon hátralevő részére kiesett a Patriots kezdő támadófalembere

Tegnap nagyon rossz hírt kapott a New England Patriots csapata mert kiderült, hogy a szezon hátralevő részére kiesett a csapat kezdő bal tackleje Nate Solder.

A jelenleg veretlen címvédőnek így most új vakoldali tacklet kell találnia Tom Brady megvédésére.

A guard Marcus Cannon a csapat legjobb tartalék támadófalembere így valószínűleg az ötödik profi szezonjában járó játékos fogja helyettesíteni Solder-t.

A tackle értékét jól jelzi, hogy a Patriots vezetősége az idei offseasonban hosszabbított vele. Solder-t a 2011-es Draft első körében választotta ki a Patriots és négyéves, 8.21 millió dolláros szerződést kapott ami tartalmazta az új kollektív szerződés által meghatározott ötödik éves opciót is.

A csapat tavaly élt Solder opciós ötödik évével így a tackle 7.4 millió dollárt fog keresni az idei szezonban. Az idei hosszabbítással együtt három évig rendelkezik érvényes profi szerződéssel, ezen időszak alatt 27,5 millió dollárt fog keresni amivel a liga 9. legjobban fizetett bal tacklejévé vált.

Solder eddigi négyéves pályafutása során 67 mérkőzésen lépett pályára (64 alkalommal a kezdőcsapat tagja volt) és a tavalyi Indianapolis Colts elleni mérkőzésen megszerezte pályafutása első touchdownját is.

(nfl.com, Fotó: bostonherald.com, sports.yahoo.com)